Skip Navigation Links

Ankara'da MKÜ rüzgarı esti

MKÜ Stratejik Düşünce Topluluğu öğrencileri Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen dış politika eğitimini tamamlandı.

Eğitim   A+a-

 MKÜ Öğrencileri Ankara’da “Dış Politika Eğitimi” Aldı
 
  Mustafa Kemal Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu öğrencileri Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen dış politika eğitimini tamamlandı. Ankara’da düzenlenen eğitime MKÜ’den 30 öğrenci katıldı. Öğrenciler eğitim kapsamında, Başbakanlık, Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Anadolu Ajansı, Türkiye Ekonomik Politikalar Araştırma Vakfı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Yunus Emre Enstitüsü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi merkezlere ziyaret gerçekleştirdiler.
Başbakanlık’ta Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi’den “Türkiye’nin Kamu Diplomasisi Vizyonu”nu dinleyen öğrenciler, daha sonra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na geçerek başkan yardımcısı Dr. Gürsel Dönmez’den kurumun faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Ziyaret sonrasında Dr. Gürsel Dönmez’e plaket takdimi yapıldı.
 
 
 
  Başbakanlığa yapılan ziyaret sonrası Anadolu Ajansı’na geçen öğrenciler burada editör odasından dış haberler servisine kadar kurumun pek çok birimini tanıma fırsatı buldu. Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV)’nda ise Dr. Erhan Türbedar ve Yrd. Doç. Bahadır Pehlivantürk’ten “Türkiye’nin Dış Politikası” hakkında bir sunum dinlediler.
  MKÜ Stratejik Düşünce Topluluğu üyesi öğrenciler, yoğun geçen eğitimin ilk gününde son olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i makamında ziyaret ettiler. Bakan Ergin, memleketin genç, pırıl pırıl yüzlerini misafir etmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bakan Ergin, geçmişte yaşanan hukuksuzluklardan ve acılardan bahsederek, Türkiye'nin son 10 yılına dikkat çekti.
 
  Öğrencilerle uzun bir söyleşi yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e de plaket takdimi yapan Stratejik Düşünce Topluluğu öğrencileri programlarının ikinci gününde de Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi yerlere önemli ziyaretler gerçekleştirerek programlarını sonlandırdılar.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet