Skip Navigation Links

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

'Reyhanlımızda meydana gelen menfur saldırı, kardeşlik hukukumuzu zedelememelidir' dedi.

Gündem   A+a-

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,
 
"Reyhanlımızda meydana gelen menfur saldırı, kardeşlik hukukumuzu zedelememelidir" dedi.
 
Haberler.com'un haberine göre
 
Kamalak, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde patlamaların meydana geldiği bölgede yaptığı incelemelerin ardından Saadet Partisi İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
 
Reyhanlı'da meydana gelen patlamayla ilgili yaraların derin ve büyük olduğunu ifade eden Kamalak, "Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah onlara sabır cemil ihsan etsin. Yaralanmış olan kardeşlerimize de Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
 
Kamalak, başta Reyhanlı olmak üzere tüm Hatay için taziyetlerini arz ettiğini kaydetti. Böylesine menfur bir saldırının cumhuriyet tarihinde ilk defa cereyan ettiğini ifade eden Kamalak, şöyle devam etti:
 
"Acımızı üzüntümüzü artıran diğer bir husus ise olay hakkında, kayıplarımız konusunda sağlıklı bir bilgi elde edemeyişimizdir. Çünkü malumunuz basına sansür uygulamakta, dolayısıyla milletimizin, bizlerin bilgi alma imkanı kısıtlanmaktadır. Bu olay münasebetiyle basımıza sansür koymak şöyle dursun, tam aksine hükümet yetkilileri basının sağlıklı bilgiyi alabilmesi için tüm yetkilerini kullanmalıydı diye düşünüyorum. Bizce olay geçiştirilecek bir boyutta değil, tam aksine milli matem olarak ilan edilmesi gereken bir büyüklükte, hacimdedir diye düşünüyorum. Reyhanlımızda meydana gelen menfur saldırı, kardeşlik hukukumuzu zedelememelidir. Hayırsever damarlarımızı törpülememelidir. Bu güzel ilimizin, özellikle de Reyhanlı ilçemizin temiz insanları, yüreği pırıl pırıl siz değerli kardeşlerimiz yine hayırla yarışmalıdır. Olayları sükunetle geçiştirmelidir."
 
Terör olayının milletin her kesimini ilgilendiren bir sorun ve problem olduğunu belirten Kamalak, problemin ele alınması gereken mekanın da Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu kaydetti. Hükümetin çözüm sürecinde yanlış politikalar izlediğini iddia eden Kamalak, "Biz dedik ki bütün bunlara rağmen mademki kan, gözyaşı duracak Saadet Partisi olarak görüşmeler yanlış zeminde, yanlış kişilerle de yapılıyorsa da bu faaliyeti destekliyoruz. Ancak endişelerimiz var. Bu sebeple, tedbiri, temkini ve teyakkuzu elden bırakmamak lazım dedik. Yazık ki zaman bizim endişelerimizi haklı çıkardı. Daha önce defalarca haklı çıktığımız gibi" diye konuştu.
 
Kamalak, Milli Görüş iktidara gelmeden terörün durmayacağını, Ortadoğu'da barışın sağlanamayacağını ve Türkiye'ye de huzurun gelmeyeceğini savundu.
 
Olayların asla tahriklere sebep olmaması gerektiğini vurgulayan Kamalak, bir kısım insanlara karşı husumet duygularının körüklenmemesini ve Hatay'a sığınan Suriyeli mültecilere karşı tavır konulmaması gerektiğini sözlerine ekledi

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet