Skip Navigation Links

Reyhanlı Failleri Bellidir!..

İP genel başkan yardımcısı Bayram Yurtçiçek,bir basın toplantısı düzenledi.

Gündem   A+a-

REYHANLI, FAİLLERİ BELLİDİR!
 
  İşçi Partisi Hatay il örgütünün Reyhanlı incelemeleri yapan İşçi Partisi genel başkan yardımcısı Bayram Yurtçiçek, il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek son durum konusunda ve daha sonraki gelişecek olaylarla ilgili bilgi verdi.
 
  Basın toplantısına İl sekreteri Emilhan Güçlü, Kardeşlik Pltaformu başkanı Bayram Özarslan katıldılar.
Yurtçiçek ölenlere başsağlığı ve yarılılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı.
 
PATLAMANIN FAİLLERİ: TAYYİP-ABDULLAH GÜL-DAVUTOĞLU KLİĞİDİR.
 
 Reyhanlıda gerçekleşen patlamaların failleri kendilerini ele vermişlerdir. Patlamanın duyulmasıyla birlikte, Başbakan, “Bizi Suriye bataklığına çekmek isteyenler yaptı” dedi. Ardından yürüttüğümüz çözüm sürecine karşı çıkanlar bunu yapmış olabilirler dedi.
  Bu açıklamalar aslında failleri ele vermektedir. Bir bakalım. Türkiye’yi Suriye bataklığına kim çekmek istiyor. Bu soruya herkesin cevabı çok açık ve nettir. Bizi Suriye batağına çekmek isteyenlerin başında ABD, İsrail, Suriye’de faaliyet gösteren terör grupları ve Tayyip Erdoğan’dır.
 
  Geçen hafta ABD ve Rusya Suriye sorununu Cenevre bildirisi temelinde görüşmeler yapmak ve siyasi bir çözüm üretmek konusunda anlaştılar. İsrail, ABD’deki Suriye’ye müdahaleye karşı çıkanları da ikna etmek için büyük çaba harcamaktadır. Bu nedenle bu patlamalar en başta İsrail’e hizmet etmektedir.
 
  İkinci olarak, ÖSO yani Özgür Suriye Ordusu adı altında örgütlenmiş terör grupları da Türkiye’nin bir an önce Suriye’ye müdahalesini istemektedirler. Şimdiye kadar Tayyiplerin onlara sağladığı olanakları ve kolaylıkları yeterli görmemekte, Türkiye’nin de kendilerinin yanında savaşa girmesini arzu etmektedirler.
Üçüncüsü, Türkiye’nin Suriye batağına boylu boyunca girmesini isteyenlerin başında bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan gelmektedir. Nitekim, Bu patlamalardan birkaç gün önce Suriye’ye askeri müdahaleyi destekleyeceklerini açıklamıştı.
 
Bu durumda Reyhanlı’daki patlamalar gerçekten Türkiye’yi Suriye bataklığına çekmek isteyen İsrail,ÖSO ve Tayyip Erdoğanların işbirliğiyle gerçekleştiği ortaya çıkmaktadır. Ortadoğu’da bu çapta bir dizi patlamayı ancak CIA-MOSAD gibi istihbarat örgütleri yapabilir. Yine de Türkiye’de devlet içinde gizli örgütlenmiş Gladyonun yardımı olmaksızın bu işler başarılamaz. Muhtemelen Ergenekon ve Balyoz tertiplerini yöneten Tayyip’in özel örgütü de bu işlerde başrollerdedir.
 
  Bu patlamalar aynı zamanda “çözüm sürecini” Türkiye halkına kabul ettirmek ve eğer çözüme razı olmaz iseniz başınızda bombalar patlatırız mesajıdır. Akil adamlar heyetleriyle Türk milletini ikna edemiyeceklerini anlayınca işi zorbalığa dökmüşlerdir.
 
  Burada Tayyip’in bir numaralı destekçisi ise BDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş’tır. Demirtaş patlamalar sonrası yaptığı açıklamada AKP’nin yanında olduklarını bildirmiştir.
Yurtçiçek, durumu madde, madde şöyle özetledi.
 
  1. Reyhanlı’da herkes patlamalardan Tayyip Erdoğanı sorumlu tutmaktadır. Bu fikrini sokaklarda yüksek sesle ve bütün basın yayın organlarına söylemektedir. Patlamaları kim yaparsa yapsın, sorumlunun Tayyip’in Suriye politikaları olduğunda halk hemfikir.
 
  2. Reyhanlı halkı yandaş ve yalaka basına karşı olağanüstü tepkili. Patlama bölgesinde inceleme yaparken , halkın basın mensuplarına karşı tepkili olduklarını gördük. Ancak bir vatandaşın yasından dönerken NTV,DHA ve özellikle de yabancı basın mensuplarına tepkinin saldırı noktasına vardığını gördük. Canlı yayın araçlarına saldırıldı. Bazı gazeteciler tartaklandılar.
 
  3. Dikkatimizi çeken bir nokta da patlamaların ardından ev ve iş yerlerinin neredeyse tümü Türk Bayrakları ile süslenmişti.Patlamalara karşı ortak milli tepki bayrak simgesiyle öne çıkmıştı.
 
  4. Reyhanlı barut fıçısı. En küçük bir olay büyük patlamalara neden olabilir. Halk çok hassaslaşmış, bir kıvılcım bekliyor.
 
  5. Türkiye Suriye sınırı resmen yolgeçen hanına dönmüş durumda. Gümrükler bile ÖSO’nun denetimine geçmiş durumda. Bu kadar patlayıcının sınırlardan rahatça girip çıkması, Türkiye için büyük bir güvenlik sorunu yaratmaktadır. Kampların kapatılması, teröristlerin sınırdışı edilerek, sınır güvenliğimiz yeniden sağlanmalıdır.
 
 REYHANLI HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİN KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI YAPIYORUZ.
 
  Değerli basın mensupları, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14’de Antakya Ulus Meydanında kitlesel basın açıklaması yapacağız. Bu eylemimizle Antakya ve Samandağ’ın Reyhanlı halkıyla dayanışmasını amaçlamaktayız. Terör kampları kapatılsın teröristler sınırdışı edilsin kampanyamızın ne kadar haklı olduğu görülmüştür. Türkiye teröristleri sınır dışı ederek, Suriye ile dostluk ve işbirliği politikaları güderek hem kendi istikrar ve huzurunu, hem de Suriye’nin huzurunu sağlamış olur.
 
  Bayram Yurtçiçek kampların kapatılması ve sınırların güvenlik altına alınması, yeniden Suriye ile siyasi, ticari ilişkilerin başlaması için mücadele edeceklerini belirterek ve Tayyip Erdoğan hükümetin halk hareketi ile yıkacaklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet