Skip Navigation Links

8. Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi

Bu yıl 8.'si düzenlenen Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabı Hatay'ın İskenderun ilçesinde tamamlandı

Spor   A+a-


8. Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi 8... ile 8gunhaber
 
 Bu yıl 8.'si düzenlenen Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabı Hatay'ın İskenderun ilçesinde tamamlandı
 
 Bu yıl 8.'si düzenlenen Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabı Hatay'ın İskenderun ilçesinde tamamlandı.
 
  Etkinlik kapsamında 26 Nisan'da Almanya'dan hareket eden konvoy çok sayıda ülkeyi geçtikten sonra Türkiye etabının sonunda İskenderun'a ulaştı.
 
  Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığının desteklediği yarışmanın amacının dünya barışına katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Yarışmanın, Türkiye'de 5 yıldır yapıldığını ifade eden Serin, şunları kaydetti:
 
 "20 ülkeden 117 takımda yer alan 650 rallici, 230 araçla Türkiye etabının son durağı olan İskenderun'a geldi. Bu yıl ilk defa Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği bir takım oluşturdu. Takımın kaptanlığını da Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel yapıyor. Ayrıca bu yıl Türkiye'den ilk defa 8 kişilik bir Türk takımı yarışmada yer aldı. Burada 1 gece kaldıktan sonra gemiyle İskenderun'dan yola çıkıp 14 Mayıs'ta Hayfa'da olacağız. İsrail'in ardından Filistin'e geçip Ürdün'de yarışı sona erdireceğiz. Her yarış arabasının üzerinde oyuncak arabalar var. Bunları Filistinli çocuklara ulaştıracağız. Ayrıca, kullandığımız yarış arabalarını da Filistinli mültecilere bağışlayacağız."

 
 
 Serin, dostluk adına kurulan ralli grubunda çeşitli meslek gruplarından farklı yaşlarda sporcuların yer aldığını anlattı.
 
  Etkinliğin Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Serin, "Bu yarışısın ikincisi yok. Burada herkese barışa katkı verdiği için birinci olarak görülüyor. Bu yarışı çok sayıda dünya televizyonu takip ediyor. Ralli ülkemizin tanıtımına katkı sağladı" dedi.
  Katılımcıları ilçe girişinde karşılayan İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Dönmezer de böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, sporcuları kutladı.
 
 

8. Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet