Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dolandırıcılığa Etkin Çözümler

İskenderun Polisi’nin en son taktiği Cuma namazından sonra cemaate direk bilgilendirme yollarıyla uyarı önlemlerini arttımak oldu.

Yaşam   A+a-

 İSKENDERUN POLİSİNDEN DOLANDIRICILIĞA ETKİN ÇÖZÜM-LER
 
  İskenderun halkını dolandırıcılara karşı korumak ve uyarmak için tüm alternatifleri denemekten kaçınmayan İskenderun Polisi’nin en son taktiği Cuma hutbelerinde vaiz ve Cuma namazından sonra namaz kılan cemaate direk bilgilendirme yollarıyla uyarı önlemlerini arttırdı.
 
 
  İskenderun Bekbele Beldesi Menderes Mahallesi’nde bulunan Veysel Garani Camii cemaatine yönelik bilgilendirme yapan İskenderun Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri;
 
 
 
 “Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp akla uygun bahanelerle para veya para muadili kıymetli değerler talep eden, ödül kazandınız, faturalarınıza indirim kazandınız şeklinde mesaj gönderen, yurtdışında bulunan operatörlerce (+393, +359 vb ile başlayan numaralar) cevapsız çağrılar gönderip aranmayı bekleyen dolandırıcı şahıslara inanıp itibar etmeyin. Size veya ailenize ait ele geçirdiği bilgileri kullanıp kendilerine gerekli kimlik numarası gibi bilgileri de edinme yollarını arayan şüpheli şahıslara kesinlikle kişisel bilgilerinizi vermeyin ve herhangi bir şekilde göndermeyin” şeklindeki uyarıları içeren bilgilendirmelerini yaklaşık yüz elli cami cemaatine yapan İskenderun Polisi ayrıca broşür dağıttı.
 
 Bilinçlendirme çalışmalarıyla dolandırıcılık olaylarının azaldığını belirten İskenderun Polisine Bekbele Veysel Garani Camii cemaati teşekkür ettiler.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar