Skip Navigation Links

Vakıf demek fakirin çorbasındaki bir çorba tastır

‘Medeniyetlerin Oluşumunda Vakıfların etkisi ve Vakıf Medeniyetinde Şehircilik’ konulu konferans düzenlendi.

Gündem   A+a-


İGEV 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
İGEV yine farklı bir etkinliğe imza atarak adından söz ettirdi. Vakıflar Haftası nedeniyle Mimarlar Odası ile ortaklaşa konferans düzenleyen İGEV’i kutlayan Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, vakfın önemini katılımcılara aşıladı
 
Vakıf demek fakirin çorbasındaki bir çorba tastır
 
İçinde bulunduğumuz Vakıflar Haftası münasebetiyle İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) ile İskenderun Mimarlar Odası’nın ortaklaşa organizasyonuyla, ‘Medeniyetlerin Oluşumunda Vakıfların etkisi ve Vakıf Medeniyetinde Şehircilik’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa katılan Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, İGEV’e övgüler yağdırarak, sosyal sorumluluk bilincini her üyesine aşılayan ve bütün imkânlarını zorlayarak halkımız için hizmet veren İGEV’in çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirtti. Konuşmacı olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şehabettin Öztürk’ün katıldığı konferans saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından programın açılış konuşmasını yapan İskenderun Güney Eğitim Vakfı 9. Dönem Başkanı Şefik Uyar, vakıfların insanlardaki yardım duygusunu pekiştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak, insanların gönül zenginliğini ortaya çıkarmak, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu etkinlikleri yapmakta olduğunu vurguladı. İGEV’in 5 yıldır Vakıflar Haftası dolayısıyla bölge müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin organizasyonunu üstlendiğini ve başarı ile yerine getirdiğini kaydeden Başkan Uyar, “İGEV, maddi imkânlardan yoksun başarılı gençlerimize burs olanağı sağladığı gibi sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda da birçok faaliyet düzenleyerek toplumu bilinçlendirme görevini üstlenmiştir. İGEV her zaman sosyal anlayış içinde hareket ederek, Türkiye’nin yarını gençlerimize destek olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Mimarlar Odası yönetimine, kıymetli zamanlarını ayırıp aramızda olan Vakıflar Bölge Müdürümüze ve çok değerli konuşmacımız Şehabettin Öztürk’e ve üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 
 
 
 Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya ise konuşmasının başında İGEV’in başarılı çalışmalarından ötürü kutlayarak bu başarının devamını diledi. Vakıf konusunda da katılımcıları bilgilendiren Kaya, kurulan vakıfların, kültürlerin gelişmesinde ve halkın refaha kavuşmasında büyük rol oynadığını söyledi. Vakıf demenin fakirin sofrasındaki bir çorba tas olduğunu kaydeden Müdür Kaya, her yıl mayıs ayında kutlanan Vakıflar Haftası'nın bu yıl ‘2013 Vakıf Medeniyeti ve Şehir’ temasıyla hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya çalışılacağını ifade ederek, “Bu kutlamalarda amacın vakıflar bilinci ve kültürünün gelecek nesillere aktarılmasıdır. İhtiyaç sahibine yardım etme konusunda çok önemli bir misyon üstlenen vakıf bilincinin toplumda yerleşmesi için çalışıyoruz” dedi. Kaya, vakıf bilincini ve şuurunu geliştirmek için emek veren herkese teşekkür etti.
Düzenlenen programın sonunda ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şehabettin Öztürk, Vakıf medeniyetinde şehircilik konulu konferansıyla katılımcıları bilgilendirdi.
 
 
 

Vakıf demek fakirin çorbasındaki bir çorba tastır videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet