Skip Navigation Links

Türkülerle Anıldılar

TGB İskenderun Şubesi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını 41. ölüm yıldönümünü türkülerle andı.

Gündem   A+a-


TGB 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
türkülerle anıldılar
 
 TGB İskenderun Şubesi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını 41. ölüm yıldönümünü türkülerle andı. Temsili darağacının hazırlandığı anmada, bir kişiyi simgeleyen elbisenin kafasına da kartondan ampül çizildi.
"Atatürk'ten Deniz'e tüm bağımsız Türkiye; Kahrolsun Amerikan emperyalizmi; Mustafa Kemal'in askerleriyiz; Denizlere sözümüz devrim olacak; Gençlik birliğe tam bağımsız Türkiye" sloganı atan ve Gündoğdu marşını okuyan TGB üyeleri, Havuzlu Çarşı'daki basın açıklamasında konuşan şube sekreteri Ali Zorlu "Bedenen öldürülen, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın düşünceleri sonsuza kadar yaşayacak olan 3 fidan, 3 devrimci" dedi.
 
'O ateş hiç sönmeyecek'

 
 Üç devrimci fidanın yüreğindeki kalp atışlarının, Mustafa Kemal'in bağımsızlık ateşi olduğunu ifade eden Zorlu, şöyle konuştu: "Gafillerin söndürmek isteyip, söndüremediği bu ateş, milyonlar olacaktı; adı Deniz konulacaktı o sene dünyaya gelen yüreklere. Denizlerin en büyük amaçları emperyalizmin son bulduğu bir dünya, yaşanılası bir Türkiye yaratmaktı. Her dönem ABD emperyalizminin karşısında olup ülke içerisindeki işbirlikçileriyle mücadele etmek en büyük görevleriydi."
 
 
 
'Bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek'
 
 Zorlu, şunları söyledi: "Onları ve mücadelesini yok etmeye çalışan zihniyet bu gün AKP'de vücut bulmuş, ABD emperyalizmine köle olmuş, gericiliği öncülüğünü yapmakla beraber, yurtseverleri o zamanlardaki gibi Hasdal'da, Silivri'de hapsetmiş, milli bayram kutlayanları illegal ilan etmiş ve ihanetini gün yüzüne çıkarmıştır. Denizlerin bir amacı da bağımsızlık meşalesini sonraki kuşaklara benimsetmek ve o ateşin hiçbir koşulda sönmeyeceğini bilerek, Cumhuriyet devriminin fedailerine emanet etmektir. Bu gün bu emanete sahip çıkan bizler, barada bir kez daha söz veriyoruz ki, bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek.'Tam bağımsız Türkiye' mücadelesini bugün biz üstlendik, sonuna kadar mücadele etmeye, bu vatan için varlığımızı bir dakika bile düşünden feda etmeye hazırız."
 
 Ses düzeninde seyyar biraz güçlü anfinin kullanılmak istenmesine 'esnaf şikayet ediyor' gerekçesiyle izin vermeyen polis, daha küçük anfinin kullanılmasını üzerine türkülrin söylenmesine izin verdi. Saz ve gitar eşliğindeki anma etkinliğinde 'Şafak türküsü, Mamar türküsü' gibi şarkılar seslendirildi, Metin Yorgun da Deniz Gezmiş'in son savunmasından bir bölüm okudu.
 
 

Türkülerle Anıldılar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet