Skip Navigation Links

En Güçlü Kaynak Para Değil Bilgi ve Güçlü Eğitim

“Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Destekleri” adlı panel düzenlendi.

Eğitim   A+a-

En Güçlü Kaynak Para Değil Bilgi ve Güçlü Eğitim
 
 Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜSİGEM) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Destekleri” adlı panel düzenlendi.
 
 Panel öncesi konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, hemen her meselenin uluslararası bir boyut kazandığını ifade ederek “ Sınırlarını kapatan ülkelerin bunun beraberinde getireceği üretim güçsüzlüğü ile sosyal, siyasal ve ekonomik darboğazdan kurtulabilmeleri mümkün değil” ifadelerini kullandı. Sınırların açık olması ile sosyal ve ekonomik kalkınma ve girişimcilik kültürünün artması arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu belirten Vali Lekesiz, şöyle devam etti:
 
 “ Bir ülke sınırlarını dışarıya kapatır ise dünyayı bir bütün olarak algılamakta acze düşer. Dünyanın bütünlüğünü kavrayamaz. Kavrayamayınca da yapması gerekenlere ilişkin güçlü politikalar geliştirip sağlıklı kararlar üretemez ve yarıştan düşer.”
 En güçlü kaynak para değil, bilgi ve güçlü eğitim
 
 Artık en güçlü kaynağın para olmadığını belirten Vali Lekesiz, “En büyük kaynak güçlü bir eğitim, bilgi ve hayal gücüdür. Bu gerçeklerin ve üniversite öğretiminin öneminin kavranmasıyla ve bilişim sektörünün getirdiği dinamizmle birlikte Asya toplumları gelişti ve beraberinde dünyadaki ekonomik dengeler de süratle değişmeye başladı” diye konuştu.
 
 Dünyanın yeni fatihleri iş adamları
 
  Dünyanın yeni fatihlerinin iş adamları olduğunu aktaran Lekesiz, “ İş adamları kendi bölgelerinin, ülkelerinin dünyada önemli bir merkeze oturtulması için koşturuyorlar. Her ne kadar kendileri için koşturuyor gibi gözüküyor ise de bir taraftan verdikleri vergilerle bir taraftan oluşturdukları istihdamla bir taraftan da yaptıkları ihracatlarla hem ülkeye hizmet ediyorlar hem de ülkelerinin gelişmesine katkı yapıyorlar” dedi. Ülkemizin gelişmesi için çocuklarımızı girişimciliğe yönlendirmek gerektiğini de vurgulayan Lekesiz, “ Çocukların önünde ne kadar çok rol model olursa çocuklarımız da o kadar kendilerine büyük hedefler koyar” diye konuştu.
 
 Üniversite ile işbirliği yapmaksızın daha ileriye gitmek mümkün değil
 
 Son olarak daha güçlü daha kudretli bir Türkiye’nin inşası için her ilimizdeki üniversitelerle çok yoğun ilişkiler kurmamız gerektiğini belirten Vali Celalettin Lekesiz, üniversitelerde yapılan tezlerin, çalışmaların sanayicilerimizle paylaşılması gerektiğini vurguladı.
 
 Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Ali Koç ise yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Üniversitesi’nin yenilenen vizyonunda, sanayicinin karşılaşmış olduğu problemlerin çözümü içerisinde yer almayı, sahip olduğu bilgi ve birikimi kullanarak bölgenin kalkınmasına öncülük etmeyi en önemli öncelikleri arasında olduğunu söyleyerek, “Üniversitemiz, AR-GE faaliyetlerinin artırılması ve teknolojinin geliştirilmesi amacıyla sanayinin her alanına hizmet veren, özel/kamu sektörleri ile ortak işbirliklerinin teşvik edildiği, teknolojinin ve bilimin etkin bir araç olarak kullanıldığı, ekonomik katma değer haline dönüştürülebileceği birçok girişime imza atmıştır” dedi.
 
 Ali Koç, Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme, Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (MÜSİGEM) 2012 yılının Ocak ayında kurulduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Üniversite ile kamu kuruluşları, sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri arasındaki işbirliğini teşvik etmek, geliştirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak, ulusal ve bölgesel bazda ekonomik ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak mekanizmalar oluşturmak, yönlendirmek ve etkin bir kurumsal ortam sağlamak, üniversite’nin bilim, teknoloji ve insan kaynaklarına dair birikim ve tecrübelerini kamu/özel kurum ve kuruluşlarla paylaşarak uygulanabilir sonuçlar elde etmek amaçları ile faaliyetlerine başlamıştır.”
 
 Yapılan konuşmaların ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakub Bulut’un moderatörlüğünde “Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Destekleri” paneli uzmanların sunumlarıyla gerçekleşti.
 
 Üniversitemiz Atatürk Konferans Salonu’da gerçekleşen panele Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Ali Koç, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, kaymakamlar, kurum müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet