Skip Navigation Links

'Denemediğimiz Tek Yol Konuşmaktı'

'Şimdiye kadar bu sorunları çözme konusunda güçlü demokratik ortak sesleri çok çıkaramadık' dedi.

Gündem   A+a-


GÜLTAN KIŞANAK 8.GÜN HABER1 ile 8gunhaber
DENEMEDİĞİMİZ TEK YOL KONUŞMAKTI
 
 
 "Şimdiye kadar bu sorunları çözme konusunda güçlü demokratik ortak sesleri çok çıkaramadık" dedi.
Kışanak, İskenderun'da, parti teşkilatı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, son otuz yılın büyük acı ve gözyaşı içerisinde geçtiğini ifade etti.
 
 Ülkede, birçok toplumsal dinamiğin yaşamın dışına itildiğini ileri süren Kışanak, "Kimse kendi kimliğinin kültürü ve inancının gereğini yaşayamadı. Bir tekçi devlet anlayışı toplumu sürekli kuşattı ve gerilim yaratan bir alan oldu. Şimdiye kadar bu sorunları çözme konusunda güçlü demokratik ortak sesleri çok çıkaramadık" diye konuştu.
 
 Kışanak, partisinin Kürt sorununu çözme konusunda bir yaklaşımın ortaya çıkmasından dolayı memnun olduğunu belirtti.

 
 
 Uzun süredir çatışmasızlık halinin olmasının çok önemli olduğunu, ancak bunun, arzuladıkları barışa ve demokratik bir yaşama, tek başına kavuşturmayacağını vurgulayan Kışanak, sözlerini şöyle tamamladı:
 "Denemediğimiz tek yol buydu. Savaşın, çatışmanın her türü denendi bu ülkede. Herkes büyük acılar yaşadı. Şimdi konuşarak, müzakere ederek, diyalog kurarak bu sorunu çözme aşamasına gelmesini önemli buluyoruz. Siyaset kurumu, şimdiye kadar görevini yeterince yapmadı. Şimdi siyaset kurumu sorumluluk alırsa ve görevini yapmaya talip olursa bu sorunu kalıcı olarak çözebilir diye düşünüyoruz
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet