Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kışanak'tan Kilise Ziyaretleri

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, 'Geri çekilme sürecinin 2 gün sonra başlayacağını var sayıyoruz.

Gündem   A+a-


GÜLTEN KIŞANAK KİLİSE 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
KIŞANAK’TAN KİLİSE ZİYARETLERİ
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Geri çekilme sürecinin 2 gün sonra başlayacağını var sayıyoruz. Herkesi bu konuda duyarlı ve hassas olmaya çağırıyoruz" dedi.
Kışanak, İskenderun Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur'u ziyaretinde, Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'in Suriye'de kaçırılmalarının kendilerini üzdüğünü belirtti.
Teymur ise Yazıcı ve İbrahim'in akıbetinin halen belli olmadığını ifade ederek, "Din adamları her zaman barış ve huzur için dua ederler. Umarız tekrar aramıza dönerler. Bize serbest bırakıldıklarına dair kesin bir bilgi gelmiş değil" diye konuştu.
Daha sonra İskenderun Süryani Kilisesi'ni ziyaret eden Kışanak, çıkışta gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını yanıtladı.

 
 
 
 
Süreçte resmi açıklamaları esas aldıklarının ifade eden Kışanak, şöyle konuştu:
"Geri çekilme sürecinin 2 gün sonra başlayacağını var sayıyoruz. Herkesi bu konunda duyarlı ve hassas olmaya çağırıyoruz. Özellikle hükümetin, güvenlik kuvvetlerinin, ilgili resmi makamların bu konuda yeni bir operasyona, yeni bir çatışma ortamına cevaz vermeyecek şekilde bir tutum ve yaklaşım içinde olmalarını bekliyoruz. Kalıcı barışı, demokratikleşmeyi konuşmak için önemli ve tarihi bir fırsat. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kışanak'tan Kilise Ziyaretleri videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar