Skip Navigation Links

Fikirleri Bizimle Hep Yaşayacak!

Bir dönemin kahramanları ve gelecek nesillerin de idolü üç fidan Deniz GEZMİŞ, Yusuf ASLAN ve Hüseyin İNAN’ın 41. ölüm yıldönümü nedeniyle

Politika   A+a-

Bir dönemin kahramanları ve gelecek nesillerin de idolü üç fidan Deniz GEZMİŞ, Yusuf ASLAN ve Hüseyin İNAN’ın 41. ölüm yıldönümü nedeniyle açıklama yapan CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Yıldız Bor, sadece tam bağımsız Türkiye ve halkların kardeşliği hayaliyle mücadele eden gençlerin idam edilmesinin Türk demokrasi tarihinin en acı olaylarından bir tanesi olduğunu söyledi.

 

Yıldız Bor açıklamasında şöyle dedi: “6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz GEZMİŞ, Yusuf ASLAN ve Hüseyin İNAN’ın 41. ölüm yıldönümünü bugün saygıyla anıyoruz.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilecekleri süreçte dahi, bir an düşüncelerinden taviz vermemişler ve bir beklenti içinde olmadan tam bağımsızlığı savunmaya devam etmişlerdir.
Denizlerimizin idam sırasındaki son sözleri ise ; ‘ Yaşasın tam bağımsız Türkiye, kahrolsun emperyalizm ve yaşasın halkların kardeşliği’ olmuştur.
Üç fidanımızın idamının üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen, bugün de gençliğimiz, kadınlarımız ve emekçilerimiz, ‘ Tam Bağımsız Türkiye ‘için mücadele vermeye devam etmektedir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları aramızda olmasalar da, Onları fikirlerini hep yaşayacak ve yaşatacağız.
Devrimci Cumhuriyet kadınları olarak, Denizlerimize, Yusuflarımıza ve Hüseyinlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. “
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet