Skip Navigation Links

Payas’ta ,15 kadına 'mikrokredi' verildi.

Payas Belediyesi konuk evinde düzenlenen etkinliğe çocuklarıyla gelen kadınlar, kendileri için hazırlanan zarfları,Altan’nın elinden aldı.

Gündem   A+a-


payas mikrokredi 8.gün haber ile 8gunhaber
PAYAS’TA KADINLARA MİKRO KREDİ DESTEĞİ
Payas’ta ,15 kadına "mikrokredi" verildi.
 
Payas Belediyesi konuk evinde düzenlenen etkinliğe çocuklarıyla gelen kadınlar, kendileri için hazırlanan ve içinde biner lira bulunan zarfları, Belediye Başkanı Bekir Altan’nın elinden aldı.
Altan, burada bulunan kadınlarla bir süre sohbet edip, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra ekonomik anlamda da çalışmalar yaptıklarını belirtti.

 
 
 
Mikrokredi uygulamasıyla birçok kadının kendi ayakları üzerinde durabildiğini ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu ifade eden Altan, şunları kaydetti:
 
" Bana göre bu kadınlar örnek alınacak insanlar. Bu tür mikro kredi kurumları, küçük kredilerle bayanların iş yapmaya, işini büyütmede ve ev ekonomisine katkıda bulunmaya teşvik ediyor. Bayanlar da bu imkânlarla evinde bir meşgale buluyor ve kendini üretime kazandırmış oluyor. Bu açıdan baktığımızda çok güzel bir uygulama.”
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Ramazan Öz Mikro Kredi İskenderun Şubesi Müdürü Hatice Şirin ise“Kendilerinin imkânı olmayıp küçük bir krediyle işlerini büyütmek isteyen veya yeni iş yapmak isteyenler varsa mikro kredi kurumumuza başvursunlar. Onlar da bu imkânlarla hedeflediklerine ulaşsınlar. Hem kendileri, hem kentimiz ve hem de ülkemiz açısından çok güzel faaliyeti yapmış olurlar.”
Yapılan konuşmaların ardından 15 bayana mikro kredilerini Altan, dağıttı.
 
 
 
 
 
 

Payas’ta ,15 kadına
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet