Skip Navigation Links

'Vergide beyaz sayfa açıldı!'

İGC'yi ziyaret eden Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu yapılandırmayla ilgili mesaj verdi: 'Vergide beyaz sayfa açıldı!'

Gündem   A+a-

İGC’yi ziyaret eden Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu yapılandırmayla ilgili mesaj verdi:
“Vergide beyaz sayfa açıldı!”

22. Vergi Haftası dolayısıyla İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Merkezi’ni ziyaret eden Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu ve Hatay Vergi Dairesi Grup Müdürleri Mustafa Temur ve Hamık Orhan, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili kamuoyuna müjde verdi.
Konuşmasında 73 milyon vatandaşı ilgilendiren vergi borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili açıklama yapan Harun Dumlu, “Anaparaya dokunmayan ancak ceza faizinin yerine enflasyon oranı ile güncellemeyi esas alan tasarı vatandaşa taksit imkânı sağlıyor.
Borcu bugüne getirirken güncelleme oranı kullanılacak. Kesinleşmiş alacaklarda ve SGK tarafından uygulanan idari para cezaları gecikme cezası yerine güncellenen oranda enflasyona göre düzenlenecek. Gecikme zammı yerine güncelleme oranı hesap alınacak tutar ödenecek. Vergide gecikme zammı gibi alacaklardan vazgeçilecek. Bu da vatandaşlarımız açısından çok güzel bir durum olacak. Tabiî ki başvurular kanunun çıktığı ayı takip eden ikinci ayın sonuna kadar yapılacak. Bunun yanısıra 120 lira altındaki tüm idari para cezaları da ayrıca silinecek. Bu müjdeyi sizlerin aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istedik” diye konuştu.

“Sizlerin sesi olacağız”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan ise, “Tabii ki biz de sizlerin sesi olup vatandaşımızı her konuda bilgilendireceğiz. Yapacağınız tüm çalışmalarda sizlere destek olacağız” dedi.
İGC’ye yapılan ziyaret sonrası Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu ve Hatay Vergi Dairesi Grup Müdürleri Mustafa Temur ve Hamık Orhan ile birlikte SMMO ve YMMO Başkanı Nevzat Barak’ı ziyaret etti.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet