Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkoğlu'ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gündem   A+a-

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU’NDAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Milletvekili Türkoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili kutlama mesajında; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, umutsuzluğun ve yokluğun otağ kurduğu vatan toprağında 23 Nisan 1920'de açıldığını ve geleceğimizi aydınlatan günlerin müjdecisi olduğunu vurguladı.
 
Milletvekili Türkoğlu, Kurtuluş Savaşı’nı sadece Türk Milleti için değil, aynı zamanda zulme uğramış ve ezilen tüm uluslar için de önemli bir sinerji kaynağı olduğunu belirtmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Kurtuluş Savaşı ile egemenliği kayıtsız, şartsız kendine ihdas eden Türk Milleti’nin onulmaz iradesinin mührü olduğunu belirten Türkoğlu; “Nitekim Kurtuluş Savaşımız ile Türk Milleti’nin iradesinin tecelligahı olan TBMM’nin açılışı, bugünün çağdaş Türkiye’sine uzanan kutlu yürüyüşün en önemli kilometre taşı olmuştur. 23 Nisan, sadece TBMM’nin açılışının kuruluş yıldönümü değil; aynı zamanda kutsal vatan toprağını ve mukaddesatımızı koruma adına savaşlar, türlü meşakkatlerle geçen cefa dolu günlerin ardından, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara duyulan sevgi ve güvenin bir nişanesi olmuş ve ecdadın, evlatları ile kurduğu duygu birlikteliğinin adını oluşturmuştur” dedi.
 
TBMM’yi ulusal egemenlik ilkesinin hayat bulduğu ve milletin özgür iradesi ile yönetimde söz sahibi olduğu bir kurum olarak nitelendiren Türkoğlu, bugünün küçüklerinin, yarının büyüklerinin ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını bilmeleri ve neden kaybedilmemesi gerektiğini öğrenmeleri için bugünün çocuklara bayram olarak armağan edildiğini söyledi.
 
Hayallerin çocuklar üzerinden inşa edildiğini vurgulayan Türkoğlu; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün böylesine anlam yüklü bir günü bayram olarak çocuklara armağan etmesindeki mana, demokratik bilinci en küçük yaşlardan itibaren bu ülkenin her ferdine kazandırma gayesidir. Bugün hizmetler bağlamında her alanda hızla gelişen ve bütün dünyanın teveccüh ettiği büyük bir Türkiye imajı algılarda hâkim kılınmış ise, bu başarı millet iradesine sahip çıkıldığının da açık bir kanıtıdır. Ülkemizin istikbali, ümidi ve yarınları olan çocuklarımız ile inanıyoruz ki, yarınların Türkiye’si daha da müreffeh olacaktır” dedi.
 
Milletvekili Türkoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı:
 
“Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kutsal vatan toprağı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anarken; bugüne anlam katan çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarını temenni ediyorum.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar