Skip Navigation Links

TCDD çalışanları iş bıraktı!

Özelleştirme ve yasal düzenlemeleri protesto eden kamu çalışanları hemen her gün bir eyleme imza atar hale geldi.

Gündem   A+a-


Özelleştirme ve yasal düzenlemeleri protesto eden kamu çalışanları hemen her gün bir eyleme imza atar hale geldi. PTT ve havayollarından sonra demiryolu çalışanları dün İskenderun Tren Garı’nda iş bıraktılar.
Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısının komisyondan geçtiğini belirten BTS İskenderun Temsilcisi Fevzi Sert, bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle toplandıklarını belirterek ilgili yasanın çıkması halinde ortaya çıkacak durumla ilgili endişelerini dile getirdi.
 
Sert; “Şu anda tek elden TCDD tarafından yapılmakta olan demiryolu işletmeciliği bu düzenlemeden sonra birbirinden kopuk işleticiler ve şirketler tarafından yerine getirilecektir.
 
Bu işleyiş beraberinde demir yollarımıza kaos da getirecektir. Bu da şu anda demir yollarımızda yaşanan kazalar da dikkate alındığında demiryolu trafik emniyetinin tehlikeye atılması ve kazaların artması anlamına gelecektir” dedi.
 
Sert, demiryolu taşımacılığının üçüncü şahıslara açıldığı ülkelerde kazaların artış gösterdiğini dile getirerek, bazı ülkelerde özelleştirmelerden sonra geri dönüşüm yaşandığına dikkat çekti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet