Skip Navigation Links

Bu Yıl Bayram Bir Başka Oldu

İskenderun yüzyıllardır yaşattığı gelenekleriyle Dünya’nın en özel şehirlerinden bir tanesi..

Yaşam   A+a-


YUMURTA BAYRAMI 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Bu yıl bayram bir başka oldu..
 
 İskenderun yüzyıllardır yaşattığı gelenekleriyle Dünya’nın en özel şehirlerinden bir tanesi.. Önce Akçalı Beldesi’nde “Yumurta Bayramı” adıyla, tam 15 gün sonra da 14 Nisan tarihinde de Gözcüler Beldesi’nde “Nisan Bayramı” adıyla kutlanan Bahar şenlikleri, bu yıl da en coşkulu haliyle gerçekleştirildi.
 
 Nisan Bayramı’nın güneşli bir Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bölge halkı Gözcüler Beldesi’ne akın etti.
 
 Sabahın erken saatlerinden itibaren Gözcüler Beldesi Çetillik Mahallesi’ne akın eden vatandaşlar, yüzyıllardır süregelen gelenek ve göreneklerinin güzelliklerini bir kez daha yaşadılar.
 Halk kurulan panayır alanlarında gönlünce eğlenirken, her yıl protokol üyelerinin ağırlandığı Gözcüler Belediyesi Bahçesi’nde de şen kahkahalar yükseliyor, yumurtalar tokuşturuluyordu.
 
CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Mehmet Ali Edipoğlu ve Hasan Akgöl, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su başta olmak üzere CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ile İkinci Başkan Hüseyin Doğan ve İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar katılırken, Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler’in Arsuz İlçesi belediye başkan adaylığı nedeniyle de bu yıl davetli sayısında artış olduğu gözlendi.
 
 Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler yaptığı konuşmada Nisan Bayramı’nın bölge halkı açısından önemine dikkat çekti.
 Neşesiyle herkesi kendine hayran bırakan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, servis yapılmasını beklemeden mangalın başına gitti ve elinde bir şişle döndü. Akgöl’ün elinde şişle dönmesi ise esprilere neden oldu.
 İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer de ilk kez katıldığı Nisan Bayramı kutlama yemeğinde önce izledi ve ardından da yumurtayı alarak yanındakilerle tokuşturdu.
 
 Neşeli bir Nisan Bayramı yemeği daha Gözcüler Belediyesi bahçesinde yendikten sonra, protokol üyeleri halkla bayramlaşmak üzere Çetillik Mahallesi’ndeki panayır alanına gittiler.
 

Bu Yıl Bayram Bir Başka Oldu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet