Skip Navigation Links

Yolcular pisliğin içinde indirilir mi?

Yolcu gemisiyle gelen turistler hiç hoş olmayan bin manzara ile karşılandılar..

Gündem   A+a-

Hollanda bandıralı Rotterdam adlı yolcu gemisi, Akdeniz gezisi çerçevesinde 1 günlüğüne İskenderun Limanına demirledi. Yolcuların indirildikleri alan yük gemilerinin yüklerini indirdikleri alandı. Pislik içindeki alana inen yolcular, İskenderun’u da öyle hatırlayacaklar.
237 metre boyu olan 59 bin 885 gros/ton ağırlığındaki Rotterdam’la yolculuk eden farklı uyruklara sahip bin 264 turist, İskenderun Limanı’nda otobüslerle Antakya’ya götürüldüler.
Burada tarihi yerleri gezen konuk turistlerden bazıları Set. Piyer Kilisesi’nde hacı oldu. İskenderun’da kalan bazı turistlerde, İskenderun sahilini gezerek denizi seyrettiler.
589 personelin görev yaptığı belirtilen dünyanın en büyük yolcu gemilerinden olan Rotterdam, akşam saatlerinde İskenderun Limanından ayrılarak İsrail’e doğru yola çıktı.

Züher Yazar’dan tepki!
İskenderun Otogar Dernek Başkanı Züher Yazar, yolcuların gezdirilmesi için otobüs tahsisini yaptıklarını ve limanda karşılaştıkları manzaranın hiç hoş olmadığını söyledi.
Yolcuların yük indirilen bölümde, tozun-toprağın, çöplerin arasında indirilmesinin büyük tepki topladığını belirten Züher Yazar, “Böyle devasa yolcu gemileri limanımıza her zaman gelmiyor. Keşke sıklıkla gelse. Yolcular gemiden pisliğin arasında inip doğrudan otobüslerle Antakya’ya götürüldüler. Güzel şehrimiz İskenderun’u da iniş yaptıkları limanın çağ dışı görüntüleriyle tanıdılar. Bu konuda gereği daha önceden düşünülmeliydi. Sadece sözde kalan turizm açılımlarıyla ilgili sözler, fiiliyatta bom boş olarak karşımıza çıkıyor. Sonra da işsizlikten, geri kalmışlıktan bahsediyoruz. Bu nasıl bir tezattır. Yolculara İskenderun merkezi bile gezdiremedik. Hemen Antakya’ya gitmek istediler” diyerek tepki gösterdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet