Skip Navigation Links

Mkü Rektörü Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi'ni Ziyaret Etti

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi'ni ziyaret eden Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Denizcilik Fakültesinin iş

Gündem   A+a-

Mkü Rektörü Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’ni Ziyaret Etti


Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’ni ziyaret eden Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Denizcilik Fakültesinin iş birli yapılarak kısa sürede hayata geçirilebileceğini söyledi.
Rektör Yardımcısı Ali Koç ile birlikte gelen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’i Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Farabi Cihan Bozcuk, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak, Yönetim Kurulu üyesi Semih Çelikten ve Deniz Ticaret Odası Müdürü Ahmet Özerdem karşıladı. Sohbet ortamında geçen ziyarette Rektör Güder, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, şöyle konuştu:
“ Bölgemizin gelişmesi için her türlü işbirliğini yapmaya hazırız. Denizin olduğu bir kentte de tabiî fakültesinin kurulmasından yanayız. Bu anlamda hem eniz Ticaret, hem de İTSO’nun vereceği desteklerle bir an önce temelleri atabiliriz. Şuanda İskenderun’da MKÜ’ye ait yedi birim bulunmaktadır. Okumaya gelen öğrencilerimizin başta barınma olmak üzere tüm sorunlarına cevap verebilecek sosyal tesislerin kurulması yönünde de önemli girişimlerimiz bulunmaktadır. Tüm bu yapılanlar geleceğin İskenderun Üniversitesi’nin kurulmasında temelleri oluşturmaktadır. Ayrıca Üniversite-Sanayi işbirliğine yönelik ciddi adımlar atılmaktadır. Özellikle Dörtyol’da Teknoloji Fakültesi kuracağız. Bunun için de orada atıl bulunan Kültür Merkezini üniversitemize veriyorlar. Gerekli tadilatları yaparak fakültemizi açacağız. Burada yetişecek öğrencilerimiz son sınıflarında bölgede kurulu bulunan tesislerde çalışarak birebir öğrenme imkanı bulacaklardır.”
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak’da, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, şu açıklamaları yaptı:
“Önemli olan gelecek nesillerimiz olan gençlerimize sağlıklı eğitim imkânını sağlamaktır. Biz her türlü işbirliğini yapmaya hazırız. En büyük arzumuzda İskenderun’a Denizcilik Fakültesinin kurulmasıdır. Dünyadaki gelişmeleri yakından izlediğimiz için denizciliğin önemini biliyoruz ve bunu da herkese anlatıyoruz. Bilgili, eğitimli denizcilerimizin yetişmesi için bu fakülteye ihtiyacımız var. Bu yıl içerisinde de işbirliği yaparak bunun temellerini atmak ve kısa sürede de hayata geçirilmesini sağlamak arzusundayız.”

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet