Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Termik Santraller İçme Suyunu Kirletecek!

Oktay Demirkan, bölgeye kurulması planlanan Termik Santrallerin İskenderun’a gelen içme suyunu kirleteceğini belirtti.

Gündem   A+a-


TERMİK SANTRALLER 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
TERMİK SANTRALLER İÇME SUYUNU KİRLETECEK
 
 İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu ve Termik Santral Karşıtları sözcüsü Oktay Demirkan, bölgeye kurulması planlanan Termik Santrallerin İskenderun’a gelen içme suyunu kirleteceğini belirtti.
 
 İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu ve Termik Santral Karşıtları,2.OSB alanı içerisinde yapımı tamamlanmak üzere olan içme suyu arıtma tesisi önünde basın toplantısı düzenledi.

 
 Demirkan, yaptığı açıklamada, İskenderunlular yıllardır belediyeye ait kuyulardan çekilen suyu kullanmakta ve bu noktaya Aslantaş Barajından getirilecek olan bu suyun hayalini kurmakta olduğunu belirterek,” Görüyorsunuz İskenderun sokakları kazılıyor ve içme suyu şebekesi baştan aşağı yenileniyor. Bu arıtma tesisinin yanı başında yapılacak olan bu termik santraller içme suyumuzu kirletecek ve bu kirliliği arttırmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalacağız. Diğer bir deyişle bu kirliliğin bedelini de Belediyemiz, dolayısı ile yurttaşlarımız ödeyecektir.”dedi.
 
 
 Demirkan,”Birileri para kazanacak diye bunun karşılığını yurttaşlarımız ödeyecektir. Bunun hakla hukukla ne ilgisi vardır. Konu ile ilgili hukuki tüm çalışmaları takip ediyoruz. Bizler bu santrale karşı çıkıyoruz. Ülkemize artık, Dünya’da bile artık kullanımından vazgeçilen kirli teknolojinin getirilmesini istemiyoruz. Bundan bir an önce vazgeçilmelidir.”diye konuştu.
 Hiç kimsenin kazancının halkın çıkarlarının önünde olmadığını belirten Demirkan, şöyle konuştu:
“Eylemlerimiz artarak devam edecek. Bu düşünceden vaz geçeceğimizi düşünenler yanılıyorlar. İlerleyen tarihlerde değişik eylemler yapılacak. Yargı sürecini yakından takip ediyoruz. Akıl bilim, ve insanlık vicdanı inanıyoruz ki yaşam için en doğru kararı verecektir. Bu santralleri buraya kurdurmamakta kararlılığımız artarak devem ediyor.”
 
 

Termik Santraller İçme Suyunu Kirletecek! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar