Skip Navigation Links

'Yandaşa Şifre Halkın Çocuklarına Gözyaşı'

Liseli Gençlik Platformu cumartesi günü saat meydanında sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle YGS si protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Gündem   A+a-

Liseli Gençlik Platformu;
“Yandaşa Şifre Halkın Çocuklarına Gözyaşı”


Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Liseli Gençlik Platformu cumartesi günü saat meydanında sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle YGS si protesto eden bir basın açıklaması yaptı.
Liseli Gençlik Platformunun düzenlediği protesto gösterisine demokratik kitle örgütleri de destek verirken CHP Hatay Milletvekili Aday adayı Av. Osman Çelebi şahsen katıldı, önceden programlanmış bir toplantısı olduğunu belirten CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Mevlüt Dudu ise gençlerin mücadelesinin kendi mücadelesi olduğunu ifade eden bir mesaj gönderdi. Liseli Gençlik Platformu adına yapılan basın açıklamasında; “AKP ve ÖSYM eliyle YGS soruları şifrelenerek yandaşlara peşkeş çekilirken halkın çocukları bu zorlu yarışta sınava 1-0 yenik başlıyor. Bir taraftan dershane, sınav, okul üçgeninde hayatımızı karartılırken diğer yandan ise parası olmadığı için dershaneye gidemeyerek eğitim hakkımız elimizden alınıyor. Bu da yetmezmiş gibi şimdi de sorular iktidar yandaşlarına dolaylı olarak şifrelenerek sunuluyor. Geleceğin anahtarını cemaat ve AKP elinde tutuyor. Hükümetin kendi gerici sisteminin devamını sağlamak adına yürüttüğü kadrolaşma çalışmaları her geçen gün teker teker açığa çıkmakta. AKP, Tayip, hükümet yardakçısı ÖSYM, yapılan adaletsizliğin, peşkeşlerin, skandalların hesabına verememektedir. Daha geçen sene ortaya çıkan KPSS skandalı hükümetin, yandaşlarını nasıl kayırdığını ve KPSS’ye giren yüz binlerin emeğini yüzü kızarmadan nasıl çaldığını gözler önüne serdi.

 

Hükümetin, KPSS sorularını yandaşlarına dağıtmasının yarattığı etki geçmemişken, hükümet ve yandaşları bir skandala daha imza attı. 27 Mart’ta yapılan YGS’nin soruları içinde şifrelenmiş olarak cevap anahtarı çıktı. Basına verilen soru kitapçığında keşfedilen şifrelenmiş anahtar, üniversite için yıllarca çalışıp, emek veren, yaşanan stresten intihara bile yönelebilen öğrencileri, binlerce lira verip çocuklarını dershanelere gönderen aileleri, dershane borcu yüzünden hapse düşen emekçi velileri yok sayarak planlanmış en vahşi emek sömürüsünün kanıtıdır. Biz, Liseli Gençlik Muhalefeti olarak, yıllarca süren çalışmalarımızın, geleceğimizin ailelerimizin binlerce lirasının bu tür aşağılık oyunlarla yok edilmesine sessiz kalmayacağız. ÖSYM Başkanı, Ali Demir’in dalga geçercesine söylediği, ‘ÖSYM’ye güvenin, bunlar sadece örnek kitapçıkta var’ sözlerine, Abdullah Gül’ün “Yapılan açıklamalara güveniyoruz tesadüftür beyanına” Nimet Çubukçu’nun Bu işi ortaya atanlar ve kurcalayanlar için çok kötü olacak” tehditlerine aldırmadan YGS kaldırılana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin dört bir yanında liselerde Yandaşa, Giriş, Sınavı nın iptali için imza kampanyası başlatıyoruz. Geleceğimizi çalanlardan hesap sormak için herkesi imza kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. Halkın çocuklarına, geleceğimize yöneltilen bu saldırıyı kabullenmeyecek, başından sonuna bir rezalet örneği olan sınav sistemine itaat etmeyeceğiz. Geleceğimizi çalan AKP’nin, cemaatin, paranın iktidarı değil halkın onurlu çocukları kazanacak. GELECEK BİZİZ; DEĞİŞTİRECEĞİZ” denildi.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet