Skip Navigation Links
 

Malatyalı Necla Yakayı Ele Verdi

İddiaya göre, Malatyalı Necla olarak bilinen Necla A. (50), Salih Ş. (43) ve Seyfullah T. (46) ile birlikte bir çete kurdu.

Gündem   A+a-

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde 20'den fazla yaşlı dul erkekleri evlilik vaadiyle kandırıp kuyumcudan altın aldıktan sonra kayıplara karışan "Malatyalı Necla" lakaplı kadın ve ona yardım ettiği ileri sürülen 2 kişi, yine yaşlı ve dul bir erkeği dolandırmak isterken son işlerinde yakalandı. 
Edinilen bilgiye göre, olay Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Malatyalı Necla olarak bilinen Necla A. (50), Salih Ş. (43) ve Seyfullah T. (46) ile birlikte bir çete kurdu. Çetede Salih Ş. Türkiye'yi köy köy gezerek yaşlı, dul ve evlenmek isteyen erkekleri bulup, onlarla irtibata geçerek, "Benim tanıdığım namuslu, hanım bir kadın var isterseniz sizinle görüştürüp evlendirebilirim" diyerek Necla A.'yı erkekle tanıştırır.
Daha sonra erkek Necla A.'yı beğenip evlenmek isteyince Necla A. "evlenirim ama bana şu kadar altın alman lazım" diyerek şart koşar. Bunun üzerine evleneceği kişiyle birlikte kuyumcuya giden Necla A. altınları aldıktan sonra tuvalet ihtiyacım var diyerek bu bahaneyle kendisini bekleyen Salih Ş. ile birlikte kaçıp kayıplara karışır. Aynı yöntemle Necla A. Adana'nın Saimbeyli ilçesinde Osman G. isimli 71 yaşındaki adamı dolandırıp ortalıktan kayboldu. Osman G. Feke ilçesinde kuyumcudan altın aldıktan sonra kadın kayıplara karıştığı için Feke Polis Merkezi Amirliği'ne başvuruda bulundu. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen olay çözülmeyince savcı konuyu Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine verdi. Bunun üzerine Şubat ayında çalışma başlatan ekipler "Malatyalı Necla" isminden yola çıkarak araştırma başlattı. Yapılan araştırmada Malatyalı Necla'nın Adana'da bir kadınla yoluculuk yaptığını ve İskenderun'a gittiğini tespit etti. Bunun üzerine teknik takipte başlatılarak Malatyalı Necla'nın iki erkekle birlikte bu işi yaptığı belirlendi. Önce erkeklerden Seyfullah T. yakalanarak tutuklandı. Ancak Seyfullah T., Malatyalı Necla hakkında sadeci isminin Malatyalı Necla olduğunu söyledi. Polis yaptığı teknik takipte Malatyalı Necla ve Salih Ş.'nin yine yaşıl ve dul bir erkeği dolandırmak üzere olduğunu tespit etti. Bunun üzerine çalışma hazlandırılarak Malatyalı Necla ve Salih Ş., İskenderun'da yapılan bir operasyonla yakalandı. Malatyalı Necla, Hanım Erol isimli sahte kimlikle yakalandı. Malatyalı Necla'nın bu kimliği de daha önce dolandırdığı bir erkeğin evinden çaldığı belirlendi. Etrafında Hanım Erol olarak bilinen Malatyalı Necla polisin yaptığı operasyonda "Malatyalı Necla kim" sorusuna hemen "Benim işte kimliğim" diyerek gerçek kimliğini verdi. Polis daha sonra şahısları sorgulanması için Feke Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü. Burada sorgulanan şahıslar Feke'de adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Malatyalı Necla'nın 20'den fazla yaşlı erkeği aynı yöntemle dolandırdığı ortaya çıktı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet