Skip Navigation Links

Erözgün:'Sağlık Çalışanlarının Aile Hayatları Korunmalıdır'

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün,TUİK'in açıkladığı boşanma oranlarınınyüzde 2,7 artması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sağlık   A+a-

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)’nun açıkladığı boşanma oranlarının bir önceki yıla göre yüzde 2,7 artması ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, boşanmaların çoğunun sağlık çalışanlarında görüldüğüne dikkat çekerek, bunun sebebinin sağlık sistemindeki sorunların aile hayatına yansıtılmasından dolayı gerçekleştiğini söyledi.
 
Sağlık çalışanlarının neredeyse tamamının nöbetlerden dolayı aile hayatında aksaklıklar ve sorunlar yaşandığını dile getiren Erözgün, aile içi huzursuzluklara neden olan çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Sağlık çalışanlarının ilk sırada en büyük sorununun ekonomik sıkıntı olduğunu belirten Erözgün, nöbetler ve geçici görevlendirmelerden dolayı eşlerin birbirini görememeleri, çocuklarına ve eşlerine zaman ayıramamaları, eşlerin birbirine karşı ilgisizliği ve anlayışsızlığından kaynaklanan sorunların boşanmalara sebebiyet veren diğer sorunlar olduğunu aktardı.
 
Sürekli olarak maaşları azalan sağlık çalışanları arasında boşanmaların en önemli sebebi olan ekonomik sıkıntıların aile yaşamının sonlandırarak aşılmaz problemlere neden olduğunu dile getiren Erözgün, “Sağlık çalışanlarının aile temellerinin sağlam tutulması ve korunması için başta ekonomik anlamda yeterli ücret verilmelidir. Çalışma koşulları sağlık personelini aile hayatından kopuk hale getirmemelidir. Nöbetler kısa tutulmalı ve sağlık çalışanının ailesine zaman ayırabilmesi sağlanmalıdır. Bütün bunların düzene girebilmesi için de sağlık sisteminin herkesi refaha ulaştıracak yeterliliğe sahip olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet