Skip Navigation Links

Süleyman Uyar Göreve Davet Ediliyor..

İskenderun Belediye Meclisi’nde yapılan organ seçimlerinde sürpriz sonuçlar

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi’nde yapılan organ seçimlerinde sürpriz sonuçlar çıkınca konunun CHP Genel Merkezi Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi gündemde.. CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’ın yaşananlardan sonra partide yeni bir ayrılığa izin vermeyerek tarafları buluşturarak birliği ve beraberliği tesis etmesi isteniyor..
Süleyman Uyar Göreve Davet Ediliyor..
 
İskenderun Belediye Meclisi’nde organ seçimleri sırasında yaşanan tartışmalar sürpriz bir sonuç doğurdu. Başkan Civelek’in beklentisi dışında muhalefet meclis üyelerinin desteğiyle bol gollü bir karşılaşma yaşandı.
CHP’li Özer Çağşar ve Ahmet Birsel Aktaş’ın katılmadıkları oturumdan çıkan sonuç parti tabanında büyük yankı bulurken, Başkan Civelek’in karşısına çıkarılan listenin seçilmesi ise bugüne kadar cereyan eden huzursuzluğun doğal sonucu olarak yorumlandı.
Başkan Civelek’e de önemli bir mesaj olarak algılanan CHP Grubunda yaşanan olay, aynı zamanda parti tabanını da ikiye bölmeye yetti.
CHP Grubu’ndan karşı liste çıkaran ekibin disiplin kuruluna sevk edilmesi gündemdeyken, parti tabanından yükselen ses ise oldukça manidardı:
CHP’li Belde Başkanlarının ilçe teşkilatının bilgisi dışında eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Dönen’e CHP’den aday olması çağrısı yapmalarına karşı herhangi bir işlem yapmayan İskenderun İlçe Teşkilatının meclis üyelerinin de disiplin kuruluna sevk edilmelerini önlemesi isteniyor.
CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan’ın Encümen üyeliği ve İmar Komisyonu için önerdiği isimlerin dışında CHP’den aday olan isimlerin, muhalefet partili meclis üyelerinin desteğiyle seçimleri kazanması Başkan Yusuf Civelek’i kızdırdı.
Herkes, CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan’ın önerisiyle encümende görev alacak isimlerin Zeki Aytaş, Mustafa Alper Menteşoğlu ve İlyas Güden’in olmasını beklerken, CHP’li Güray Yayla, Mesut Yüksekbaş ve Mustafa Özen aday oldu ve kazandı.
İkinci şok da İmar Komisyonu’nda yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan’ın aday listesinde olan Özer Çağşar ve Hayati Çepni’nin karşısına CHP’den bu kez Erdinç Çelebi ve İbrahim Akçalı çıktı ve yine muhalefetin desteğiyle kazandı.
İskenderun Belediye Başkanlığı’nın 2012 yılı faaliyet raporunun okunmasından sonra yapılan konuşmalarda zaman zaman tartışmalar yaşanırken, Başkan Civelek ve CHP’li bazı meclis üyelerinin organ seçimlerindeki şoku üzerlerinden atamadıkları görüldü.
İşte Komisyon Üyeleri
Encümen Üyeleri
Güray Yayla
Mustafa Özen
Mesut Yüksekbaş
İmar Komisyonu
Erdinç Çelebi
İbrahim akçalı
Canan Kahraman
Bütçe Komisyonu
Ali Çıtanak
Kemal Sonay
Ahmet Dönmez

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet