Skip Navigation Links

'Pırtlatan Bal' adlı oyun sahnelendi

Aziz Nesin'in yazdığı 'Pırtlatan Bal'adlı oyun İskenderun Beş Temmuz İlköğretim okulu öğrencileri tarafından sahnelendi.

Magazin   A+a-


5 TEMMUZ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
“PIRTLATAN BAL",ADLI OYUN SAHNELENDİ
 
 Türk ve Dünya Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Aziz Nesin'in yazdığı "Pırtlatan Bal"adlı oyun İskenderun Beş Temmuz İlköğretim okulu öğrencileri tarafından sahnelendi.
İskenderun Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen oyun sonunda öğrenciler davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
 Düzenlenen oyunu Okul Müdürü Fikret Türkoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Selda Keskin, öğretmenler, veliler ve öğrenciler ve davetliler katıldı.

 
 
 
KONUSU
 
 Türk ve Dünya Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Aziz Nesin'in yazdığı "Pırtlatan Bal", çocuk klasikleri arasında hâlâ vazgeçilmez bir yerde duruyor. Hastalanan torununa bal bulabilmek için uğraşan Nine'nin çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanmıştır. Yoksullara faizle borç veren Paracı'nın uşağı Şakşak'la Nine pazarda karşılaşırlar. Şakşak, cimri efendisinden korktuğu için Nine'ye bal vermez. Bir de üstüne onunla alay etmeye başlayınca, Nine "Her kim bu baldan yerse pırt pırt pırtlasın" diye bir dilekte bulunur. Yoksulları görmezden gelip bencillik edenlerin başına neler geldiğini bu oyunla anlatılıyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet