Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Jandarmadan Kırbaç operasyonu

'Omerta Çetesi'nin lideri olduğu belirtilen Cengiz Adalı’yı Jandarma ‘Kırbaç’ operasyonuyla yakaladı.

Gündem   A+a-

Jandarmadan Kırbaç operasyonu
 
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde adam öldürme, haraç alma, adam kaçırma, silahlı saldırı, yaralama ve çek-senet tahsilatı suçuna karıştıkları belirlenen ‘Omerta Çetesi'nin lideri olduğu belirtilen Cengiz Adalı’yı Jandarma ‘Kırbaç’ operasyonuyla yakaladı.
 
 
 
2000’li yıllarda kurulan mafya literatüründe 'Konuşursan, ölürsün' anlamına gelen 'Omerta' adını verilen Çete ile ilgili Adana 8. Ağır Ceza mahkemesinde süren davada tutuksuz olarak yargılanan ve çetenin lideri olduğu öne sürülen Cengiz Adalı’ya mahkeme 62 yıl kesinleşmiş hapis cezası verdi.
 
 
 
Tutuksuz yargılanan Cengiz Adalı’nın müebbetten yargılandığı davadan hüküm yiyince yaklaşık 2 aydır aranıyordu.
 
Hatay’da olduğu, ancak nerede bulunduğu bilinmeyen Cengiz Adalı güvenlik güçleri tarafından aranmaya başladı.
 
İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığına bağılı ekiplerin yaptıkları istihbari çalışmalar sonrasında Adalı’nın gizlendiği yer tespit edildi.
 
İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı timler sabaha karşı düzenledikleri ve adına ‘Kırbaç’ operasyonu verdikleri bir baskınla Cengiz Adalı’yı İskenderun’a bağlı Helvalı Köyünde bir bağ evinde kıskıvrak yakaladı.
 
Jandarma ve Özel Harekât timleri tarafından yapılan operasyonda Cengiz Adalı ile birlikte bir adet ruhsatsız av tüfeğiyle yakalandığı belirtildi.
 
İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına çıkartılan Cengiz Adalı, adam öldürmek, yaralama, hırsızlık, ruhsatsız silah taşıma ve çeşitli suçlardan 20 suç kaydıyla 62 yıl hüküm yediği cezadan dolayı, İskenderun M Tipi Cezaevine gönderildi.
 
OMERTA ÇETESİ HAKKINDA BİLGİ
 
2000 yıllarda İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ihbar üzerine, 'Omerta Çetesi'ne yönelik düzenlediği operasyon sonucu Pirinçlik'teki evlerinin çevresi ve hayvan barınağı olarak kullanılan arazide dedektörlerle arama yapılmış, dozer, kepçe ve kazma kürekle arazi kazılmıştı. Naylon poşetlere sarılı olarak toprağa gömülmüş, iki Kalaşnikof, dört şarjör, bu silahlara ait 404 mermi, bir uzun namlulu seyyar dipçikli Uzi, iki tabanca, bir savunma tipi MKE yapımı el bombası, bir taarruz tipi Rus yapımı el bombası, bir el yapımı bomba, ikisi otomatik sekiz av tüfeği, bu tüfeklere ait 54 dolu fişek, sekiz şarjör, polis kanallarını dinleyebilen üç el telsizi, değişik isimlere ait imzalı senetler, sahte nüfus cüzdanları ve pasaportlar, bir 'böcek' denilen dinleme cihazı, 400 captagon hap, yedi gram hint keneviri tohumu, üç boş kovan, iki kırmızı ve mavi renkli polis araçlarına ait ışıklı tepe lambası, biri yabancı beş araç plakası, içeriği açıklanmayan video kasetler, Filistin askısı olarak da bilinen işkence aletleriyle dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı sanılan sahte inciler ele geçirilmişti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş