Skip Navigation Links

Yaşlılar Şefkat Evi'nde Etkinlik Düzenlendi

İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkatevi’nde ‘Yaşlılara Saygı haftası’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Kültür Sanat   A+a-

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Yaşlılar Şefkatevi katılımcılarıyla pasta kesti
İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkatevi’nde ‘Yaşlılara Saygı haftası’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi
 
İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkat Evi’nde Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Yaşlılar Şefkatevi katılımcılarının bağlama eşliğinde türkü seslendirdiği etkinlikte, pasta kesildi.
Etkinlikte konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, müziğin, sanatın ve bir araya getiren bu tür etkinliklerin evrensel olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Müzik evrenseldir. Müzik herkesi bir arada toplayan ve herkesin birbiriyle anlaşmasını ve birbirini dinlemesini sağlayan güzel bir şey. Herkesin dünya görüşü farklı olabilir ama şu an hepimiz aynı çatı altındayız. Ne kadar önemli bir şey. Dünyanın buna ihtiyacı var. Çünkü dünya giderek yalnızlaşıyor. Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla herkes yalnızlaştı. Hele yaşlılar daha çok yalnızlaştı” dedi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli göstergesidir. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir toplumun istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” sözünü anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bizim kültürümüzde zaten ataya saygı vardır. Bunu hep birlikte şimdi değerlendiriyoruz. Ben de sizin bir üyenizim artık. Toplumun yaşlılara ihtiyacı vardır. Çünkü onların tecrübeleri vardır. Bu vesileyle yaşlılar gününüz hepinize kutlu olsun” diye konuştu.
Bir katılımcı da evrenselliğin sazın üstünde de kendini gösterdiğini belirtti.
 
‘Ben burada yaşama sevinci buldum’
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in, Yaşlılar Şefkatevi’ne katılmalarından dolayı teşekkür ettiği katılımcılar, “Asıl biz sizlere teşekkür ederiz” dediler.
Etkinlikte duygu ve düşüncelerini ifade eden bilgisayar kursu katılımcısı bir hanım da, “Bu kursa katılmadan önce günlük işlerle uğraşıyordum, çok yoruluyordum. Artık çalışmayacağım dedim, eve kapandım. Ama öyle hata yapmışım ki. Buraya geldiğimde hayatımda hiç internet kullanmamıştım. Hocamızın bir sözü beni okul yıllarımdaki çalıştığım, başarıya götürdü. Ben sağlıklı bir insanım hala bir şeyler yapabiliyormuşum duygusunu tekrar yaşattı. Artık emekli oldum, eve kapan olayını kapatacağım. Ben burada yaşama sevinci buldum. Bunu arkadaşlarıma da söylüyorum. Başkanımız çok güzel bir şey yapmış siz de gelin diyorum. Başkanım size çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bağlama hocası Aydın Koray ve bağlama kursu katılımcıları bağlamayla türkü seslendirdi. Türkülere, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve diğer katılımcılar da eşlik etti.
Daha sonra Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve katılımcılar, birlikte pasta kesti.
Yaşlılar Şefkat Evi’yle, İskenderun’da yaşayan 50 ve üstü yaş grubundaki bireylere sosyal riski azaltmak, yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal izolasyonu önlemek amaçlanıyor. Şehit Pamir Cad. 4 Nolu Belediye İşhanı Kat: 2 adresindeki İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkat Evi’nde, 50 ve üstü yaş grubundaki bireylere bağlama, resim, bilgisayar kursları veriliyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet