Skip Navigation Links

Suriye'de Kimyasal Silah Kullanıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan”ın desteklediği Silahlı terör grupları Suriye”de kimyasal silah kullanmaktan çekinmedi.

Gündem   A+a-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan”ın desteklediği Silahlı terör grupları Suriye”de kimyasal silah kullanmaktan çekinmedi.
Tayyip Erdoğan hükümetinin özgürlük savaşçısı diye tanımladığı radikal, köktenci ve cihatçı gruplar tarafından Halep'in Han El Esal bölgesine kimyasal silah saldırısında bulundu. Geçtiğimiz salı günü Suriye yönetimi muhaliflerin kimyasal maddeler ihtiva eden bir füzeyle Halep'in Han El Esal bölgesine düzenlediği saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiğini (16”sı Suriye Askeri) ve 100'ün üzerinde de yaralının olduğunu açıklamıştır. Daha önce sosyal paylaşım sitelerine düşen videolarda muhaliflerin kimyasal silah üretirken çekilen görüntüleri ortaya çıkmış, ÖSO danışmanı Besam EL Dade'de AA'ya yaptığı açıklamada kimyasal silah üretebilecek hammadde ve kapasiteye sahip olduklarını ve gerektiğinde bu silahları kullanabileceklerini ifade etmiştir. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyorum. Bu bir insanlık suçudur. Bu saldırıcı gerçekleştiren katillere destek verenler de bu suçun ortağıdır. Failler ve bu suça destek verenler mutlaka uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmalıdır. Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın Halep'in Han El Esal bölgesinde düzenlenen kimyasal saldırının soruşturulması konusunda bağımsız ve tarafsız teknik bir heyetin oluşturulmasını talep ettiği mektup Birleşmiş Milletlere ulaşmıştır. Bizde bu konunun yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Sonunda bunlarda oldu.Kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan”ın Özgürlük Savaşçıları Camileri de bombalamaya başladılar.
Suriye'nin başkenti Şam'da Mezra'a bölgesinde Baas Partisi binasının yanında yer alan Şam Âlimleri Birliği Başkanı Ramazan el-Buti'nin ders verdiği İman Camisine dün akşam silahlı terörist guruplar tarafından ''intihar saldırısı'' gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen intihar saldırısında 42 kişi ölmüş ve onlarca kişi yaralanmıştır.
Bu saldırılar radikal, cihatçı guruplarla işbirliği içinde olmanın ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Tetiği çekenler kadar tetiği çektirenlerinde sorumlu olduğu unutulmamalıdır.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet