Skip Navigation Links

Antakya Ortadoks Kilisesi'nde Ayin Yapıldı

Ayini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler, Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yönetti. Ayinde İncil

Gündem   A+a-

 
Paskalya Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ayin yapıldı.
 
Ayini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler, Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yönetti. Ayinde İncil'den bölümler okunup dua edildi, dilek tutulup mum yakıldı, ilahi okundu.
Kilise bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katılan eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, kentteki dostluk, kardeşlik atmosferinin sonsuza kadar sürmesi dileğinde bulundu.
Gelecek nesillerin de bu dostluk atmosferini teneffüs ederek hayatlarını devam ettireceğini ifade eden Ergin, ''Bu topraklar, coğrafya ecdadımızdan beri bu havayı, atmosferi teneffüs ederek geldi. İnşallah bu atmosfer sonsuza kadar sürecek'' diye konuştu.
Ergin, tüm Hristiyanların Paskalya Bayramı'nı kutladığını söyledi.
Vali Mehmet Celalettin Lekesiz de, kentte kısa süre önce Müslümanların ''Kutlu Doğum Haftası'nı, Musevilerin ''Hamursuz Bayramı''nı kutladıklarını, bugün de Hıristiyanların ''Paskalya Bayramı'nı kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Kentteki güzel tablonun harcında sevgi ve hoşgörü bulunduğunu vurgulayan Lekesiz, hangi dil, din, kültür ve mezhepten olursa olsun herkesin çok değerli olduğunu, bunların ortak bir güzelliği meydana getirdiğini kaydetti.
Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise kutladıkları Paskalya Bayramı'nın Hz. İsa'nın çarmıhta ölümünden sonra üçüncü günü mezarda dirilişini ifade ettiğini anlattı.
Yedi haftalık oruç sürelerinin bugünkü bayramla son bulduğunu ve bunu ''yeni hayatın simgesi'' kabul edilen yumurtayla açtıklarını belirten Hurigil, yumurtaların her tokuşmasında, o mezar kapısının tekrar açıldığını ve dirilişin gerçekleştiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından eski Adalet Bakanı Ergin ile Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Vali Lekesiz ile Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Hurigil yumurta tokuşturdular.
Kutlamalara, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve Hristiyan vatandaşlar katıldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet