Belediyeleri sokak hayvanlarıyla ilgili uyaran Tarım Bakanı Yumaklı, “Bu konuda gerekli bütçeyi ayırmayan belediyeler/" target="_blank">belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Yumaklı ayrıca fırsatçılara da geçit vermeyeceklerini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, SABAH Gazetesi’ne konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli mesajlar veren Yumaklı, sokak hayvanları meselesi için “Belediyelerin sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi, toplatılması ve barınak işlemleri için ayırdığı bütçeyi takip ediyoruz. Bütçe ayırmayanlar hakkında parti ayırmaksızın suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
BÜTÇE AYIRMAYAN BELEDİYELERE SUÇ DUYURUSU
Türkiye, 18 Ocak’ta Hakkari’de 12 yaşındaki Eslem Teker’in sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmesinin acısını yaşarken Tarım Bakanlığı kesin sonuç alıcı önlemleri birer birer hayata geçiriyor.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Temsilci Okan Müderrisoğlu’nun sorularını yanıtladı. Başıboş sokak hayvanları sorunun çözümü için kapsamlı mevzuat düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Yumaklı, tüm belediyelerin istisnasız denetleneceğini söyledi. Belediyelerin sokak hayvanları konusundaki sorumluluğuna değinen Yumaklı, şu uyarılarda bulundu:
“Belediyelerin sokak hayvanlarının toplatılması, sahiplendirilmesi ve barınak işlemleri için ayırdığı bütçeyi takip edeceğiz. Bu rakamlar Mart ayında belli olacak. Bütçe ayırmayan (hangi partili olursa olsun) tüm belediyeler hakkında kanunun açık emrini yerine getirmedikleri için savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız.
Belediyeler tarafından yapılan barınakların denetimine de ağırlık vereceğiz. Belediyelerin görevi toplamak ve sahiplendirmek. Yer talep etmeleri halinde Bakanlık olarak yer tahsisi de yapacağız.”