Skip Navigation Links

Trafik iyileştirme ihalesi yapıldı

Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek: 'Şehirler önce insanların ve yayalarındır'

Gündem   A+a-

 
Kent ulaşımına profesyonel çözüm amaçlanıyor Trafik iyileştirme ihalesi yapıldı
 
Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek: ‘Şehirler önce insanların ve yayalarındır’
 
İskenderun Belediyesi, kent içi ulaşımı iyileştirebilmek ve gelecekteki ulaşım taleplerini karşılayabilmek amacıyla, bilimsel projenin hazırlanması çalışmasını başlattı.
İskenderun’un kent içi ulaşım-trafik iyileştirme etüt ve uygulama projelerinin hazırlanması danışmanlık işi ihalesi, dün yapıldı.
Belediye Brifing Salonu’nda yapılan ihaleyi, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek de izledi.
 
‘Elimizde bilimsel bulgu olsun istedik’
Beş firmanın katıldığı ihale öncesi konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, sorunları bilimsel olarak çözmek istediklerini belirterek, kent içi ulaşımı konusunda da bilimsel bulgu olması amacıyla ihalenin yapıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, şöyle konuştu: “Sorunları bilimsel olarak çözmek istiyoruz. Ne yazik ki önce bina, istim arkadan geliyor. Önceden nasıl ulaşım, altyapı, otopark sağlayacağız diye düşünülmeli. Biz çalışmalara önce altyapıdan yani, drenaj kanalları, içmesuyu şebekesiyle başladık. Trafik sorununu bilimsel olarak çözeceğiz. Nerede duraklar yapacağız, nerede çift yön, nerede tek yön, nerede yaya geçiti olacak. Şunun bilincindeyiz. Şehirler, önce yayalar ve insanlar içindir, sonra otomobillerin. Türkiye’de bu da bozuluyor. Şehirler otobana dönüyor. Elimizde bilimsel bir bulgu olsun istedik. Sizleri de bu nedenle davet ettik. Hayırlı olsun.”
Başkan, konuşmasının sonunda tüm ihalelerin şeffaf yapıldığını anımsattı.
 
‘Kentiçi ulaşımın iyileştirilmesi ve gelecekteki ulaşım talebinin
karşılanması amaçlanıyor’
İskenderun Belediyesi, kentiçi ulaşım-trafik iyileştirme etüt ve uygulama projelerinin hazırlanmasıyla, kentiçi ulaşımı iyileştirebilmek ve gelecekteki ulaşım taleplerini karşılayabilmeyi amaçlıyor. Kentiçi ulaşım ve tüm ulaşım türlerine ilişkin ilke, hedef ve politikaları tanımlayarak, bu ilke ve politikalar doğrultusunda üretilecek tüm yatırım ve işletme projelerine temel oluşturacak, arazi kullanım kararları ile kentin üst ve alt ölçekli planlarıyla uyumlu kısa, orta ve uzun vadeli planların hazırlanması sürecinden oluşan çalışma, aynı zamanda kentin hızlı gelişimi ile birlikte artan motorlu taşıt trafiği, seyir hızları ve kaza risklerinin, artan hareketlilik ile oluşan trafik sıkışıklıklarının ve kapasite darboğazlarının tanımlanarak, yaşanan sorunları geri dönülmez hale gelmeden önce çözecek kısa ve orta dönemli ulaşım planlama ve trafik mühendisliği çözüm ve önerilerinin geliştirilmesini hedefliyor.
 
‘Dolmuş güzergahları gözden geçirilecek’
‘Kentiçi ulaşım-trafik iyileştirme etüt ve uygulama projelerinin hazırlanması işi’ kent içi trafiğin yeniden düzenlenmesinin yanı sıra, toplu taşım sisteminin fiziksel ve kurumsal yapılanmasının geliştirilme önerilerinin hazırlanmasını kapsıyor. Çalışma kapsamında, tüm toplu taşım güzergahları gözden geçirilip, yolculuk talepleri dikkate alınarak bütünleşik bir toplu taşım planı hazırlanacak. Toplu taşıma planında; toplu taşım araçları için güzergahlar ve durak yerlerinin belirlenmesi, verimlilik ve etkinliğinin arttırılması, toplu taşım sistemi kurumsal yapılanması için araştırma yapılarak karşılaştırmalı önerilerde bulunulacak.
 
‘Yaya ve bisiklet yolları düzenlenecek’
Hazırlanacak yaya ve bisiklet ulaşımı iyileştirme planıyla, temel kararlar alınacak. Kent merkezinde, yaya hareketlerinin yoğunlaştığı alan ve koridorlarda, yaya odakları ve çevresindeki alanlarda yayalara öncelik verecek tamamen ya da belirli zamanlarda altyapının kullanımını yaya trafiğine bırakılacak alanların ve koridorların düzenlenmesi konusunda temel kararlar alınacak ve bisiklet için karayolu kavşaklarında gerekli düzenlemeler yapılacak.
 
‘İhaleye beş firma katıldı’
İhale komisyonu, katılımcılar huzurunda zarfları tek tek açtı ve istenen belgeleri ve zarfın usulüne uygun olup olmadığını kontrol etti.
Trafik düzenlemelerini (kent içi trafik dolaşımı, yön düzenlemeleri vb.), kavşak ve yol ağı düzenleme projelerini, bisikletli ve yaya düzenlemelerini, toplu taşım planlamasını, işletme alt yapısı ve kurumsal yapılanma önerilerini de içeren çalışmanın ihalesine, Optim Ober Meyer Proje Teknik Bilgi İşlem Merkezi A.Ş., Mescioğlu Mühendislik ve Müş. A.Ş., Proses Müh. Arıtma Sis. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti., İmar Planlama Müşavirlik Ltd. Şti. ile Boğaziçi Proje Mühendislik Plan ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti. katıldı.
İhale sonucunun komisyon incelemesinin ardından açıklanacağı belirtildi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet