Skip Navigation Links

'Burada Hayatı Öldürecekler'

İskenderun’da gündeminde bulunan Termik Santrallerle ilgili olarak bir tepkide Akarca Köyü Muhtarı Erdoğan Sert’ten geldi.

Gündem   A+a-


AKARCA KÖYÜ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
AKARCA KÖYÜ HALKI TERMİK SANTRALE KARŞI
TERMİK SANTRALERE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
AKARCA KÖYÜ MUHTARI SERT: BURADA HAYATI ÖLDÜRECEKLER
İskenderun’da gündeminde bulunan Termik Santrallerle ilgili olarak bir tepkide Akarca Köyü Muhtarı Erdoğan Sert’ten geldi.
Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akarca Köyü’nün doğal güzellileri, tarım alanları ile İskenderun’un en güzel köylerinden biri olduğunu belirtti. Sert, Hatay İl Genel Meclisi’nden Alınan Termik Santral Küllerinin İskenderun’un Akarca Köyünde Depolanması kararına sert tepki gösterdi.
Kendilerine alınan bu karar ile bilgi verilmediğini ifade eden Sert,”Burada hayatı öldürecekler. Yaklaşık 10 gün önce gelip bir takım yer tespit çalışmaları yapıldığını köyde ki vatandaşlar görmüş. Haberimiz olsa buna müsaade etmez idik. Birde baktık ki il genel meclisinden böyle bir karar çıkmış.

 
 
 Bu karara çok tepkiliyiz. Köyde 1300 vatandaş oturuyor. Bu karardan bir an önce vaz geçilmeli” dedi.
Sert,”küllerin depolanacağı lan bir vadi şeklinde. Köyümüze uzaklığı dereden direk 200,yoldan 800 metre. Yağacak yağmur ve esecek bir rüzgar ile bu tehlikeli küller köyümüze ve oradan da denize ulaşacak. Böyle bir şey olabilir mi. Biz bu santralin yerine de karşıyız. Gitsinler başka yerlere yapsınlar. Köye oturanlar durumdan rahtsız. Konuyu yargıya taşıyacağız. Yetkililer bu duruma çözüm bulmalıdır. Kanser li olarak yaşamak istemiyoruz. Bu hem bizlerin hem de çocuklarımızın, tarlaların bitmesi anlamına geliyor. Buna hangi vicdan müsaade eder” diye konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet