Skip Navigation Links

Üniversite Gençliği Geleneksel Süt Koşusunda Kıyasıya Yarıştı

Dünya Veteriner Hekimler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Süt Koşusu Üniversitemiz Tayfur Sökmen Kampüsü Veteriner Fakültesi alanınd

Gündem   A+a-

 
Üniversite Gençliği Geleneksel Süt Koşusunda Kıyasıya Yarıştı
 
Dünya Veteriner Hekimler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Süt Koşusu Üniversitemiz Tayfur Sökmen Kampüsü Veteriner Fakültesi alanında yapıldı.
Üniversitemizde büyük bir coşkuyla kutlanan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in yanı sıra, Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, misafir konuşmacı olarak İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Adnan Serpen, Rektör Danışmanları, Dekan, Dekan Yardımcıları ve Öğretim görevlileri de katıldılar.
Fakülte öğrencilerinin bu özel gün için kendi aralarında düzenlediği bir dizi spor karşılaşmalarında; Spakula Masa tenisi turnuvasında birinci Zafer Koç’a madalyasını Prof.Dr. Suat Erdoğan tarafından verilirken, Süt koşusu bayanlar kategorisinde birinci olan Nuran Ülgen ile erkekler kategorisinde birinci olan Mahmut Gezgin ve üçüncü olan öğrencimiz Seper Setayeş’e ise madalyaları Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu tarafından takdim edildi.
Öte yandan voleybol turnuvasında şampiyon takıma madalyaları İzmir Hekimler Odası Başkanı Adnan Serpen, Basketbol turnuvasında birinci takıma madalyaları Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç, Humerus futbol turnuvasında şampiyon takıma madalyaları ise Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder tarafından takdim edildi.
Veteriner Fakültesinin Mehmet Akif Ersoy’un adının verildiği yeni yapılan konferans salonunda gerçekleştirilen programda, Fakülte Öğrenci Konseyi Başkanı Zeynep Yiğit, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Erdoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, akabinde de misafir konuşmacı olarak İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Adnan Serpen katıldılar.
Prof. Dr. Salih Güder yaptığı konuşmada: “Entegrasyon çalışması içinde yürütmekte olduğumuz Avrupa Birliği çalışmaları Bologna süreci için henüz yeterli düzeye gelmiş değil, bizim bu anlamda Avrupa Veteriner Eğitimi Akreditasyonu Avrupa Birliği sürecine yeterli başvuruyu yapabilmemiz ve orada olumlu yanıt alabilmemiz için eksikliğini hissetmekte olduğumuz, ek binalarımızın yapımına başlamaktayız. Bu anlamda hemen bu eklenti bloğumuzun yanında aradan bir yolla geçeceğimiz 8000 metrekare kapalı alanlı ve Avrupa Birliği sürecinde gerekli görünen akreditasyon için şart koşulan tüm birimleri içinde barındıran kaliteli bir klinik binasını yapmak üzere hazırlıklarımızı tamamladık. En geç 2 yıl içerisinde o binanın tümüyle hizmete gireceğini ve böylece Veteriner Fakültesinin faaliyet sürecinin tümüyle hazır hale geleceğini düşünüyoruz.
Öğretim Üyelerimizin büyük bir bölümü yurt dışında yüksek lisans ve doktoralarını dışarıdan tamamlamış arkadaşlarımızdan oluşuyor. Özellikle yüksek lisanslarını yurt dışında tamamlamış arkadaşlarımız, Türkiye’de marka olmuş Üniversitelerde eğitimlerini tamamlayarak buraya geldiler. Dolayısıyla Üniversitemizde yürütülmekte olan Veteriner eğitiminin son derece yüksek standartlarda ve kalitede yürütüldüğü gururla söyleyebilirim. Bu bakımdan Avrupa Birliğinde yürütülmekte olan öğrenci ve öğretim elemanları yetiştirme olanağı kapsamında Veteriner Fakültemiz gerçekten tercih edilir okullar arasında yer almaktadır. 12 öğrenciyle 12 öğretim elemanı yakın zaman içinde Üniversitemize değişimle gelmiş, Veteriner Fakültesinde değişim programı kapsamında veteriner eğitimine dâhil olmuşlardır.
Bizim Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü olarak Üniversitemizin yönetiminde esas aldığımız prensiplerden bir tanesi, bütün bireylerin anayasa ve yasalara bağlılığa sıkı sıkıya sahip olması demokratik, laik bir sosyal hukuk devleti olarak tanımlanmış olan devletimizin Üniter yapısının özümsenmesi bunun güçlendirilmesi, iyileştirilmesi adına taamil olduğumuz 2547 sayılı öğretim yasasını ve 657 sayılı yasasının Devlet Memurları Kanununun bize yüklemiş olduğu hak ve ödevlerine sıkı sıkıya bağlı kalıp, ancak mesleğimizi yapmak, geliştirmek, dünyayı takip etmek, güncel gelişmelere ayak uydurmak anlamında araştıran, inceleyen ve üretilen bilimsel düşünceyi, bilimsel fikri günü gününe uygulayan öğrencilere aktaran bir yapı içerisinde Veteriner Fakültesinin sürdürülmesi, güçlendirilmesi ve gelecek kuşaklara sağlam bir eğitim modeli eğitim sistemi ve kalıcı bir müessese halinde intikalinin sağlanmasıdır. Bu anlamda Fakültemizde işbirliği halinde yürüttüğümüz çalışma, gelecek dönemde de artarak devam edecek, sizler de içinde bulunduğumuz bu bina gibi, bu güzel salon gibi, yakında kuracağımız klinikler gibi birçok değerli tesisleri beraberce kazandığımızı, kullandığımızı göreceksiniz.” diyerek bu kaliteli eğitimin Üniversitemizde sürdürülmesinde emeği geçen katılımcılara teşekkürlerini sundu. Program sonrasında ise öğrenciler doyasıya eğlenerek güneşin ve bu güzel etkinliğin tadını çıkardılar.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet