Skip Navigation Links

Kinesiotape İle Kısa Sürede Tedavi

Kinesiotape uygulaması Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Sağlık   A+a-

Kinesiotape İle Kısa Sürede Tedavi
Popüler Tedavi Yöntemi Kinesiotape İle Kısa Sürede Tedavi
Kinesiotape uygulaması Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bir fizik tedavi yöntemi olan bu uygulama günümüz popüler tedavi yöntemleri arasında.
Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında Fizyoterapist olarak görev yapan Uzman Deniz İnanoğlu yaptığı açıklamada, fizyoterapide özel bir bantlama yöntemi olan Kinesiotape’in, özel yöntemlerle deriye yapışarak kendine has esnek dokusu sayesinde fizyolojik bazı mekanizmaları harekete geçirdiğini söyledi.
Uzman İnanoğlu tedavi yöntemi ile ilgili bilgiler verdi: “Yumuşak dokudaki patolojilerin iyileşmesini hızlandırırken vücuttaki harekete destek olur. İlk kez 1979 yılında bulunup geliştirilen bu tedavi yöntemi ilk başlarda spor yaralanmalarının tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde de bel, boyun, sırt, omuz, bacak, kalça, diz, ayak, ayak bileği ağrıları ile dirsek, el, el bileği ve parmakların, kireçlenme, romatizmal hastalıklar, yaralanma sonucu gelişen ağrılar olmak üzere pek çok problemde, soruna özel yöntem uygulanmak kaydı ile rahatlıkla kullanılmaktadır.”
 
“Tedavide Anlık Sonuç Alınabiliyor”
Uzman İnanoğlu “Kinesiotape deriye uygulanan bir bantlama yöntemidir. Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimi tarafından muayenesi yapılmış ve hastalığı teşhis edilmiş hastaların kas, sinir veya ekleme yönelik değerlendirmeleri yapıldıktan sonra gerekli olan bölgelere bantlama yapılır. Kinesiotape uygulaması hastanın sık sık hastaneye geliş gidişini gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Uygulama 5-10 dakika gibi kısa sürede gerçekleştirilmekte olup, tedavi uygulanır uygulanmaz sonuç alınabiliyor. Geçerli ve güvenilir bir yöntem olan Kinesiotaping, her yaş grubundan hastaya rahatlıkla uygulanabiliyor” dedi.
Bu Tedavi Yöntemini Kimler Uyguluyor?
Hastanemiz bünyesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzman hekimi tarafından teşhisi konulmuş olan hastalara, Kinesioteyp kursunu tamamlamış fizyoterapistler tarafından uygulanmakta olduğunu belirten İnanoğlu, “Kinesioteyp bantlamanın hiçbir yan etkisi yok. Bu yöntemi medyadan bilen hastalar severek ve tedavinin gerekliliklerini (egzersizlerin devamlılığı gibi) tam anlamıyla karşılayarak gelmekte. Kinesioteyp ile yeni tanışan hastalar ise genelde kısa sürede olumlu cevaplarla geri dönmekte. Kinesiotape tedavi yöntemi ile ilgili, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı akademisyenlerinin başlattığı bilimsel araştırmalar ile tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet