Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çevreyi Kirletenlerin Karşısındayız

İskenderun Meslek Odaları Komisyonu termik santrallerle ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Gündem   A+a-


siyasi partiler termik santral 8.gün haber ile 8gunhaber
SİYASİ PARTİLERDEN ÇEVRE DUYARLILIĞI
ÇEVREYİ KİRLETENLERİN KARŞISINDAYIZ
İskenderun Meslek Odaları Komisyonu termik santrallerle ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Komisyon üyeleri İskenderun’da ki siyasi partileri ziyaret ederek çevreye sahip çıkılması konusunda görüş beyan ettiler.
İlk ziyaretini AK Parti’ye yapan komisyon üyeleri çevre konusunda ki duyarlılıklarını ilçe yöneticilerine ilettiler.
Komisyon Adına bir konuşma yapan komisyon sözcüsü Oktay Demirkan, İskenderun’a kurulması planlanan kömüre dayalı termik santrale karşı çıktıklarını söyledi. Demirkan,”burada denize sıfır bir alanda termik santral yapılmak isteniyor. Bu termik santraller artık Avrupa’da bile istenmiyor. Avrupa güneş ve rüzgâr enerjisine dönüyor. İskenderun rüzgâr alanında bir hayli elverişli. Gelsinler bu yanlıştan dönsünler” dedi.
AK Parti ikinci Başkanı Bestami Kılıç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çevreyi kirlete, insan sağlığına zarar veren, doğayı tahrip eden her şeye kendilerinin de tepki gösterdiğini belirtti.
KOMİSYON YELERİNİN YANINDAYIZ
Komisyon üyeleri daha sonra CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’ı ziyaret etti.
Uyar, komisyon üyelerinin yanlarında olduklarını belirterek,”Burası demir çelik OSB’si idi. Nasıl oldu da bir anda termiğe dönüştür. Bu konunun hem mecliste hem de bölgede takipçisi olacağız. İskenderun tarihi, doğası denizi ile güzel bir kenttir. Bu nu yok etmeye çalışanlara fırsat vermeyeğiz” dedi.
MHP’DEN ÇEVRE DUYARLILIĞI
MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül’ü de ziyaret eden heyet termik santrallerin zararları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Heyet adına bir konuşma yapan oda başkanı Koray Aydın,”Dünya’nın hiçbir yerinde zararsız bir termik santral yoktur. Elbistan’da ki santralin 50 kilometre çevresinde bırakın ağaç yetişmesini ot bile çıkmıyor. Bu konuda sonuna kadar tepkimizi sürdüreceğiz. Bu konuda ilerleyen günlerde eylemlerimiz ve toplantılarımız devam edecek”dedi.
Gül, ise sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerine büyük önem verdiklerini belirterek konunun yakında takipçisi olacaklarını söyledi.
 
 
 

Çevreyi Kirletenlerin Karşısındayız videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar