Skip Navigation Links

14 Oda Tek Ses:'Termik Santral İstemiyoruz'

İskenderun'da faaliyet gösteren 14 meslek odası İskenderun'da yapılması planlanan termik santraller ile ilgili olarak tepki gösterdiler.

Gündem   A+a-


TERMİK SANTRAL İSEMİYORUZ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
14 ODA TEK SES: TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ
İskenderun'da faaliyet gösteren 14 meslek odası İskenderun'da yapılması planlanan termik santraller ile ilgili olarak tepki gösterdiler.
İskenderun Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan meslek odaları sözcüsü Oktay Demirkan, termik santrallerin insan sağlığına ve çevreye önemli ölçüde zarar vereceğini belirtti.
Demirkan, yatırımlara ve yatırımcıya hiçbir zaman karşı olmadıklarını belirterek,''Avrupa artık termik santrallerden vazgeçiyor. Yerine güneş ve rüzgâr kaynaklı santraller yapılıyor. Termik santrallerin çevreye zararını en cahil insan bile artık biliyor. İskenderun Körfezi doğal güzellikleri öne plana çıkıyor. Böyle giderse körfez yaşanamayacak hale gelecek''dedi.
 
Demirkan,''Gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak zorundayız. Anayasamızın 56.maddesi gayet açıktır. Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. Bu konuda ilerleyen günlerde daha kapsamlı eylemler yapılacaktır''şeklinde konuştu.
Düzenlenen toplantıya İskenderun faaliyet gösteren 14 meslek odasının temsilcileri katıldı.
 

14 Oda Tek Ses:
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet