Skip Navigation Links

Körfez'de 110 kg'lık köpek balığı

Dörtyol'un Yeşilköy Beldesi açıklarında balıkçı ağlarına takılan 110 kiloluk köpek balığı görenler arasında hayret ve korku uyandırdı.

Yaşam   A+a-

KÖRFEZDE 110 KİLOLUK KÖPEK BALIĞI
 
 
Hatay’ın Dörtyol İlçesi Yeşilköy Beldesi açıklarında balıkçı ağlarına takılan 110 kiloluk köpek balığı görenler arasında hayret ve korku uyandırdı.
Zaman zaman Akdeniz’den bu boyda köpek balıklarının balık sürülerinin peşine takılarak körfeze giriş yaptığını belirten 18 yıllık balıkçı Mustafa Oktay; “Körfezde boyları en fazla 1 metreye ulaşabilen köpekbalığı cinsleri yerleşik olarak mevcut. Ama bu boy ve kiloda köpek balıkları körfezde yaşamıyor. Normal olarak açık denizde görülen bu köpekbalıkları balık sürülerini takip ederek körfeze belli bir zaman aralığında giriş yapıyor, sonra tekrar gidiyor. Sahile çok fazla yanaşmayan bu cins köpekbalıklarının insanlara saldırdığı yönünde bu güne kadar yaşanmış bir olay yok. Şubat, mart ve nisan aylarında bu tür büyük köpekbalıklarına rastlıyoruz. İki yıl önce de bu boyda bir köpek balığı yine ağlarımıza takılmıştı.” Dedi.
 
 
 
 Balıkçı Mustafa Oktay ticari olarak bir değeri olmamasına rağmen bazı kanser hastalıklarına iyi geldiği yönündeki söylentiler nedeniyle müşterileri tarafından köpekbalığının talep edildiğini de belirterek; “Bazı müşterilerimiz gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerde köpekbalığı eti ve özellikle yüzgeçlerinin kanser hastalığına iyi geldiğini öğrendiklerini belirterek bizden talep etmekteydiler. Bu yakaladığımız köpekbalığını da parçalayarak satışa sunacağız.” açıklamasında bulundu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet