Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erözgün: '2013 Müjdeli Bir Yıl Olmalıdır!'

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Tüm Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının 'Tıp Bayramı'nı kutlamama kararı aldıklarını açıkladı.

Sağlık   A+a-

Erözgün: "2013 Müjdeli Bir Yıl Olmalıdır!"
 
 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Tüm Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının "Tıp Bayramı"nı kutlamama kararı aldıklarını açıkladı.
 
 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanlarının huzursuz ve geleceklerinden endişeli olduğu bir ortamda "Tıp Bayramı"nı kutlamak gibi bir olgunun yer almadığını belirterek, "Sağlık çalışanlarına ödenen düşük ücret, performans sistemindeki adaletsizlikler, emekli maaşlarının yetersizliği, hastanelerde hekim ve hekim dışı personel açığı, artan şiddet olayları, döner sermaye ödemesi yapılıyormuş gibi gösterilerek maaşların her geçen gün emsallerinin gerisinde kalarak mağduriyet yaşatılması ve sık değişen yasal mevzuatın yarattığı kafa karışıklığı gibi sorunlar önümüzde dağ gibi yükselmişken, Tıp Bayramı'nı kutlamamız söz konusu olamaz." dedi.
 
 Sağlık Bakanlığı'nın yeni yapılanmasının sağlık çalışanlarında "Ben ne olacağım?" endişesi yarattığını ve bu durumun tam bir kaosa neden olduğunu anlatan Erözgün, "Meslek ve görev tanımlamaları yeniden yapılıncaya kadar, eşit işe eşit ücret prensibi yerleşinceye kadar, mesai saatleri haftalık 40 saat olarak düzenleninceye kadar, döner sermayenin iptal edilerek yerine sabit maaş ödemesine geçilinceye kadar, 4/A, 4/B, 4/C, Vekil Ebe ve Hemşire, Aile Sağlığı Elemanları vb. kadro uygulamalarından vazgeçilip 'Tek Kadro' uygulamasına dönülünceye kadar, sağlık personeline uygulanan şiddeti önleyecek caydırıcı yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar, huzurlu ve sağlıklı bir çalışma hayatı oluşuncaya kadar Tıp Bayramı'nı kutlamak anlamsızdır." ifadelerini kullandı.
 
 
Sağlık çalışanları arasında çatışmalara neden olan döner sermaye oranlarındaki belirsizlikler ve değişikliklerin her geçen gün iş motivasyonunu daha da bozduğunu belirten Erözgün, "Döner sermaye bir bahşiş değil, haktır. En kısa zamanda döner sermaye sorununun sorun olmaktan çıkması gerekmektedir. " dedi.
 
 
Sağlık çalışanlarının 14 Mart'ı bayram tadında geçirebilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın üzerine büyük görevler düştüğünü vurgulayan Erözgün, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na "2013 yılı sağlık çalışanlarının sesine kulak verildiği, sorunlarına çözüm bulunduğu, müjdeli bir yıl olmalıdır. Çalışanları memnun edecek somut adımlar atılmadıkça, 14 Mart'lar gerçek bayram olmayacaktır." diye seslendi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar