Skip Navigation Links

Erzin'e Spor Salonu Yapılıyor

Hatay’ın Erzin ilçesinde, on yıl önce yapılması planlanan kapalı spor salonu projesi yapılıyor.

Gündem   A+a-

Hatay’ın Erzin ilçesinde, on yıl önce yapılması planlanan kapalı spor salonu projesi yapılıyor. İlk olarak dönemin Kaymakamı Hasan Öztürk tarafından açıklanan ve ödeneğinin hazır olduğu ifade edilen spor salonu projesinde, aradan on yıl geçmesine rağmen gelişme yaşanmamıştı. Erzin’de Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Şehir Stadyumu yakınına yapılması düşünülen ve muammaya dönen spor salonu sonunda yapılıyor. İdareciler tarafından 2000′li yıllardan bu yana, “Bugün, yarın ihalesi yapılacak, para Hatay’a geldi. Bu ayın sonunda ihaleye çıkacak.” denilerek bir türlü yapımına başlanmayan spor salonu, vatandaşların da büyük tepkisine neden olmuştu. Konuyu aylardır takibe alan Hatay'ın en çok tıklanan haber portalı Haber Erzin, spor salonunu defalarca gündeme getirmişti. Haber sitesinde, ''Vali Lekesiz göreve, Spor salonu yılan hikayesi, Spor salonu buhar oldu'' başlıklarıyla yapılan sayısız habere yetkililer en sonunda kulak verdi. Yılan hikayesine dönen kapalı spor salonu için yer teslim töreni yapıldı. Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Müdürü Hasan Özyurt ve İlçe Spor Müdürü İdris Kamalak’ın katıldığı programda, spor müdürlüğüne ait arsa, ihaleyi kazanan firma yetkililerine teslim edildi.
 
Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin’de bir eksiklik olarak görülen kapalı spor salonu hayalinin artık gerçekleştiğini ifade ederek, bu konuda yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. Şimşek, spor salonunun, genç yaştaki çocukların internet kafelerde vakit kaybetmesinin önüne geçeceğini söyledi.
 
 
 PROJEDE SONA GELİNDİ
 
Kaymakam İskender Yönden de uzun uğraşlar sonucu nihayet kapalı spor salonu projesinin sonuna gelindiğini vurguladı. Yönden, “Çocuklarımıza eğitim desteğimizin yanı sıra spor yapabilecekleri yeni mekanlar kazandırmaya çalışıyoruz. Onların sportif faaliyetlere yönelmeleri, stresten uzak yaşamalarını istiyoruz. Şehir Stadı’nın yanında bulunan boş araziye önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan spor salonu, 500 seyirci kapasiteli olacak. Yeni sporcular yetiştirmeye katkı sağlayacak olan spor salonunda sosyal aktivitelere de yer verilecek.” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet