Skip Navigation Links

MKÜ’ de “Generallerin Beş Çayı” Tiyatro Oyunu Sahnelendi

MKÜ Tiyatro Topluluğu Boris Vian’ın “Generallerin Beş Çayı” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Magazin   A+a-

MKÜ’ de “Generallerin Beş Çayı” Tiyatro Oyunu Sahnelendi
MKÜ Tiyatro Topluluğu Boris Vian’ın “Generallerin Beş Çayı” adlı tiyatro oyununu sahneledi.
Atatürk Konferans Salonu’nunda 9 Mart’ta sahnelenen “Generallerin Beş Çayı” tiyatro oyununa izleyici olarak Genel Sekreter Yardımcısı Hanifi Kılıçarslan, üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan 400 biletli kişi katıldı. İzleyicilerin keyifli dakikalar geçirdiği oyunun biletleri ise 3 TL’ye satıldı.
İki günlük süreci kapsayan ve Tiyatro severlerin Cumartesi gösteriminde salonu hınca hınç doldurduğu oyunda MKÜ Tiyatro Topluluğu sergiledikleri performansla göz doldurdu.
Önceki tiyatro gösterileri de büyük beğeni toplayan Topluluğun Pazar günkü gösterimine de yaklaşık 430 biletli seyircinin katılması bekleniyor.
Tiyatro Topluluğunun bundan sonraki hedefi ise MKÜ’ nün sanatsal faaliyetlerindeki öncü rolünü korumak ve izleyici sayısını arttırmak.
 
 
 Boris Vian “Generallerin Beş Çayı” ile Fransız hükümetinin paraya sıkıştığı, ekonomik krizde olduğu ve acilen para bulması gerektiği bir dönemi ele alır. O halde çay partisi yapmanın tam zamanıdır. Olağanüstü komik ve absürt öğelerle süslü bir çay partisi vardır karşımızda. Generallerin para için insanları nasıl gözden çıkardıklarını oldukça ironik bir dille anlatır.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet