Skip Navigation Links

Ermeni Cemaati İsim Günü Ayininde Buluştu

Türkiye’nin değişik illerinden Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne gelen Ermeni cemaatine mensup vatandaşlar Karasun Manuk Ermeni Kilisesi

Gündem   A+a-


ERMENİ CEMAATİ VAFTİZ TÖRENİ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Türkiye’nin değişik illerinden Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne gelen Ermeni cemaatine mensup vatandaşlar Karasun Manuk Ermeni Kilisesinin isim günü ayininde buluştular.
Ermeni cemaati üyeleri ‘Hac yolculuğu’ adını verdikleri gezi kapsamında İstanbul’dan altı ayrı otobüslerle önce Kayseri Surp Krikor Lusavoriç, ve beraberindeki heyet ise bu gün de İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesini ziyaret ettiler.
İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde düzenlenen ayine Ermeni Patrikhanesi'nden papaz Krikor Damadyan ile ve yurt dışından gelen Ermeniler katıldı.
Ermeni Patrikhanesi Ekümenik Dinler Arası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan’ın da da aralarında bulunan Ermeni cemaati üyeleri düzenledikleri ayinde barış için de dualar ettiler.
İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi papazı Yahya Avadis tabaş, “Bu gün kilisemize İstanbul başta olmak üzere yurt dışından ve değişik bölgelerden gelen vatandaşlarımız ile birlikteyiz. Burada hem kilisemizin isim gününü hem de yeni doğan bebeğimizin vaftizini gerçekleştirdik” dedi. İskenderun karasun Manuk Ermeni Kilisesi vakıf Başkanı Gabris kısadur ise, Oruç döneminde olduğumuzdan dolayı kilise ziyaretlerimiz kutsal sayılmaktadır. Bu bakımda bizim kilisemizin de isim günü olması dolayısıyla her yıl Mart ayında kilisemizde isim günü ayini düzenlenmektedir. İstanbul ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz, kiliseden sonra mezarlık ziyaret yapacaklar ve yarında Samandağı Vakıflı köyünde bulunan kilisede ayine katılacaklardır” ifadesini kullandı.
 
 

Ermeni Cemaati İsim Günü Ayininde  Buluştu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet