Skip Navigation Links

Gelişim Hastanesi Seminerler Dizisini Sürdürüyor

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında seminer dizisini sürdürüyor.

Sağlık   A+a-


GELİŞİM HASTANESİ SEMİNER 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Prostat Kanseri’nin Esiri olmayın! Tedbir alın..
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında seminer dizisini sürdürüyor.
İskenderun Alevi Kültür Merkezi Cemevi’nde üyelere yönelik düzenlenen seminere, konuşmacı olarak Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Okan Uysal, Erkeklerin korkulu rüyası prostat kanserinin tedavisi, erken tanı ile mümkün olduğunu belirtti.
Uysal,”Prostat erkeklere özgü bir organ olan prostatın içinde oluşan habis tümörün oluşturduğu bir hastalıktır. Özellikle 45-70 yaşları arasında saldırgan ve hızlı, 70'li yaşlardan sonraysa daha yavaş ilerler. Genellikle genetik ve hormonal faktörler, beslenme ve çevresel faktörler prostat kanseri oluşumunu etkiler. Erken tanı ve tedavi uygulanmadığı takdirde, diğer kanser çeşitleri gibi, hayatı tehdit edebilir.”şeklinde konuştu.
 
Prostat kanseri tanısı için hasta öncelikle bir ürolog tarafından ürolojik muayeneden geçmesi gerektiğini ifade eden Uysal,”Sinsi bir hastalık olan prostat genellikle hiçbir belirti vermez. Bu yüzden ürolojik muayene belirli aralıklarla yapılmalıdır. Hacim olarak büyümesi söz konusuysa; idrara sık çıkma, yanma, sızı, gece idrara kalkma gibi belirtiler verebilir.Prostat kanseri diğer birçok kanserden farklı olarak, erken tanı edilirse kesin tedavi edilebilir. Erken tanı için düzenli kontroller yapılmalıdır. Prostat kanserini erken tanı edebildiğimiz takdirde 3 tedavi seçeneği mevcuttur: Radikal prostatektomi denilen ameliyat, radyoterapi ve brakiterapi. Tüm bu seçenekler, kanserin erken döneminde, yani kanser dokusunun prostat kapsülünün içinde sınırlı kaldığı vakalarda uygulanır.”dedi.
Düzenlenen seminere çok sayıda dernek üyesi katıldı
 
 
 
 
 

Gelişim Hastanesi Seminerler Dizisini Sürdürüyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet