Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş 4 Yıllık İcraatlarını AK Partili Kadınlara Anlattı

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş,geleceğe dönük planlanan projelerle ilgili Ak Parti İl Kadın Kolları Teşkilatını bilgilendirdi.

Gündem   A+a-

BAŞKAN SAVAŞ AK PARTİ KADIN KOLLARI TEŞKİLATINA 4 YILLIK İCRAATLARINI ANLATTI
 
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediyesi’nce 4 yıllık hizmet döneminde kentte gerçekleştirilen ve geleceğe dönük planlanan projelerle ilgili Ak Parti İl Kadın Kolları Teşkilatını bilgilendirdi.
Ak Parti İl Binası’nda düzenlenen ve slayt eşliğinde gerçekleşen sunuma Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, yönetim kurulu üyeleri ile Ak Partili hanımlar katılım gösterdi. Belediye Başkanı Savaş, 4 yıllık çalışma sürecinde kentte gerçekleştirilen hizmetler hakkında Ak Parti İl Kadın Kolları üyelerine sunum eşliğinde detaylı bilgiler verdi. Başkan Savaş, 4 yıllık zaman zarfında alt yapı konusunda Antakya’da ilklerin yapıldığına dikkatleri çekerek, “250 Km’lik alt yapı ile kent genelinde sel ve su baskınlarının önüne geçildi. İnsanlarımız, yağan yağmurlar sonrasında yaşadığı tedirginliği artık yaşamaz oldu. Kimi caddelerimizde 4,5 metre derinlikte 2,5x2,5 metre ebatlarında beton menfezler yapıldı. Yıllardır Asi nehrine dökülen kanalizasyon suları artık Asi ile buluşmaz oldu. Asi nehri üzerinde gerçekleştirilen üst yapı çevre düzenleme çalışmaları sayesinde Asi nehri şehrimizle barışık duruma geçti. Arıtma tesisinde toplanan atık sular, arıtılmış ve temiz bir şekilde nehir yatağına tekrar verilmesi ile Asi’de oluşan kokuların önüne geçildi. Asi nehri çevresinde oturan hemşehrilerim ilkbahar ve yaz aylarında pencerelerini açarak nefes alır duruma geldiler.” dedi.
 
 Antakya Belediyesi Semt Pazarı Kompleksi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar gününde açılacağını ifade eden Başkan Savaş, “Benzerine pek rastlanmayan semt pazarı kompleksini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete sunacağız. Bünyesinde birçok sosyal donatının bulunduğu Semt pazarı kompleksi özellikle kadınlarımıza da yönelik yapılmış bir tesis statüsündedir. Haftanın iki günü kadınlarımıza tahsis edilecek mekânlar ile ev hanımları sergileyecekleri yöresel ürünlerle ve satışla aile ekonomisine büyük katkı sağlamış olacak. Bir yerde bu mekanımız cazibe merkezi haline gelecek. Haftanın belli günleri de derneklerimize ve sanatçılara tahsis edilecek semt pazarı kompleksi, ilimiz genelinde faaliyet gösteren bütün sanat dallarına kapılarını açacak. Haftanın iki günü de yaş meyve sebze satışı yapan pazarcı esnafımıza yer tahsisi yapılacaktır.” dedi.
HATMEK’in (Hatay Mesleki Eğitim Kursu) yine semt pazarı kompleksi bünyesinde bulunduğuna dikkatleri çeken Başkan Savaş, “Web tasarımı kursu, Günlük İngilizce Konuşma kursu, On Parmak Bilgisayar Yazımı kursu, Gümüş Takı Tasarımı kursu, Ev Aksesuarları kursu, Moda Tasarımları Kursu, El Sanatları ve Organik Pamuk Dokumacılığı kursu olmak üzere 8 ayrı branşta düzenlenen yetişkin eğitimi kurslarında Halk Merkezi’nden 6 uzman öğretmen ve ayrıca 2 usta öğretici ile haftanın 7 günü eğitim veriliyor.
 
 Açılan kurslarda özellikle Ev aksesuarları ve moda tasarımı bölümlerinde Amik Ovası’nın organik pamuğundan üretim yapılması hedeflenerek şehrimizin tanıtımı, kent ekonomisine katkı sağlanması, yöresel değerlere sahip çıkılması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması amaç ediniliyor. Kadınlar başta olmak üzere dileyen herkesin katılım gösterebildiği, istihdam, el becerisi, iş alanı, sosyalleşme, ekonomik gelir elde etme gibi birçok imkân kursiyerlere sunulmuş olacak. Semt pazarı kompleksinde özel tasarlanan sınıflarda yıl boyunca verilecek kurslar aralıksız devam edecek” dedi.
Tarihi mekanların korunması ve gelecek nesillere kazandırılması konusunda Antakya Belediyesi olarak çeşitli cadde ve sokaklarda iyileştirme çalışmaları yaptıklarını dile getiren Başkan Savaş, “Tarihi Uzunçarşı’da restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çankaya ve Örnek Sokaktaki mekânların dış cephe iyileştirme çalışmaları tamamlanması ile ekipler zemin çalışmasına yöneldi. Kurtuluş Caddesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları sonunda mevcut tarihi doku, güzellik ön plana çıktı. Kırk Asılık Türk Yurdu Sokağında ‘Sokak İyileştirme’ çalışmalarına başlandı.
Gerçekleştirilen hizmetler hakkında geniş kapsamlı bilgiler sunan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, slayt gösterimi sonrasında partililerin çeşitli konularda sordukları soruları yanıtlama imkanı bularak, fikir alışverişinde bulundu, hanımlardan gelen fikir ve önerileri dinledi.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, Belediye Başkanı Savaş’ın yaptığı sunumdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Başkanımız periyodik olarak bizlerle bir araya gelerek, hizmet dönemi boyunca kentimizde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kadın kolları teşkilatımızı bilgilendiriyor. Göreve geldiği günden bu yana şehrimizin kalkınmasına ve gelişimine yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hizmet döneminde başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.” dedi.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş