Skip Navigation Links

'Yönümüzü Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Çevirmeliyiz'

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin bölgede kurulacak olan termik santrallerin yaratacağı olumsuzluklara dikkat çekti

Gündem   A+a-

“ASIL YÖNÜMÜZÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA ÇEVİRMELİYİZ”
 
 
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin önceki gün gerçekleştirilen 2013 yılı üçüncü meclis birleşiminde bölgede kurulacak olan termik santrallerin yaratacağı olumsuzluklara dikkat çekti ve ayrı ayrı çok sayıda termik santral kurulmasındansa bunların üretecekleri enerjiyi tek başına sağlayacak olan bir tek nükleer santral kurulmasından yana olduklarını ifade etti..
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin meclis birleşiminin açılışında yaptığı konuşmada; “İl Genel Meclisimiz tarafından yaptırılan 1/25 binlik planlarımızda sahil bandımız turizm amaçlı olarak görülmekte. Bana göre en güzel turizm yatırımlarının yapılacağı alan Yeniyurt Beldemizin sahil kesimi. Fakat buradaki arazilerde büyük yatırımlar yapılması planlanmakta. İskenderun Körfezine hızla yerleşen sanayi büyük oranda enerji ihtiyacı duymakta. Burnaz’dan itibaren enerji santralleri kurulmaya başlandı. Sarıseki tarafından özel teşebbüse ait bir adet termik santral neredeyse bitme aşamasına geldi. Yine bu bölgede İskenderun Demir Çelik Organize Sanayi Bölgesi içerisinde iki adet daha termik santral yapımının planlandığını duymaktayız. Sanayinin ihtiyaç duyduğu enerjinin mutlaka karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Ancak bunun çok sayıda termik santral yapmak yerine bunların üreteceği enerjiyi tek başına üretebilecek kapasitesi olan bir nükleer santral yapılması bize çevrenin korunması adına daha doğru gözüküyor.
Bildiğiniz üzere tarıma dayalı ekonominin devamı içinde bu büyük bir önem taşımakta. Nükleer Santrallerle ilgili bazı olumsuz örneklerle karşılaşılmış olabilir. Ama termik santrallerin vereceği zararları göz önüne aldığınızda doğru yapılmış ve düzenli kontrolleri yapılan bir nükleer santral çok daha masum görülmekte. Geçtiğimiz yıl yaptığımız Uluslararası Kültür Sanat ve Narenciye Festivalimizin olumlu yansılamalarını görmeye başladık. Dörtyol Narenciyesinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını sağlamış olduk. Ülke ekonomisine tarımsal anlamda sunduğumuz katkının devamlılığı ve sanayinin ihtiyaç duyduğu enerjinin temini için daha temiz enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekmektedir. Özellikle yıllık ortalaması çok yüksek olan güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretme yönünde bölgede teşvik verilmeli ve firmaların bu konuda yapacakları yatırımların merkezi hükümet tarafından önü açılmalıdır. Biz yerel yönetim olarak bu yönde yatırım yapmak isteyen girişimcilerimize her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız.” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet