Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kuzey Irak'tan Petrol Nakliyesi Bir Yandaşa Verildi mi?

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Başbakan’a, nakliye ihalesinin bir yandaşa verilip verilmediğini sordu.

Politika   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Başbakan’dan açıklama istedi, “KUZEY IRAK’TAN PETROL NAKLİYESİ BİR YANDAŞA VERİLDİ Mİ?”
Kuzey ırak’tan, Akdeniz’e yapılan petrol ve doğalgaz taşımacılığı ile ilgili uluslar arası basında çıkan haberler i değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Başbakan’a, nakliye ihalesinin bir yandaşa verilip verilmediğini sordu.
Konuyu yazılı soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan ve gündeme getiren Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, bir de yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında AKP’nin, iktidara geldiği günden bu yana, kendisine yakın gördüğü şirketlere enerji ihaleleri verdiği dedikodularının artarak sürdüğünün altını çizen Milletvekili Dudu şöyle konuştu.
“Dünya’nın en prestijli yayın organlarında ‘Der Spiegel’ dergisinde daha önce AKP Hükümetinin enerji politikası ile ilgili çok ilginç bir haber yayınlanmıştı. Aradan epey bir süre geçmesine rağmen hiç kimse tarafından yalanlanmayan bu haberde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İran’a baskı yaparak, doğal gaz boru hattı projesine okul arkadaşının bir şirketini ortak ettirdiği, Bu şirketin liman inşaatları yaptığı ve enerji dalında bir tecrübesinin olmadığı” bilgileri vardı.
“Şimdi de Kuzey Irak Petrollerinin, Akdeniz’e nakliyesi ile ilgili kokular gelmeye başladı. Irak Merkezi Hükümeti’nin devre dışı bırakılarak, Bölgesel Kürt Yönetimi ile yapılan anlaşma zaten tam bir muamma iken, şimdi de olayla ilgili gelen haberler tam bir kayırma yaşandığını gösteriyor.
“Ben bir vekil olarak Başbakan’a soruyorum. Irak’ın kuzeyindeki petrollerin Batı’ya aktarılması için nasıl bir yol izlemektesiniz? Irak’ın kuzeyindeki petrollerin Meclis gündemine getirilmeden gizli bir anlaşma ile Batı’ya aktarılması için Powertrans ve Siyah Kalem şirketlerine ihale edilmesi haberleri doğru mudur? Enerji ihalelerinde, komşuluk ilişkilerine öncelik tanıyor musunuz? AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olan Hasan Karahan’ın yeğeni olmasının etkisi var mıdır? Kasım 2010’da Der Spiegel’in, Wikileaks’te yayımlanan ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerinde iddia edildiği gibi, petrol işlerini özelleştirirken kendinize de pay ayırıyor musunuz? İran’a baskı yaparak, doğal gaz boru hattı projesine okul arkadaşınızın bir şirketini ortak ettirdiğiniz iddiası doğru mudur?”
Öte yandan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından TBMM’ye verilen Ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması istenilen önergede şu sorular yer aldı.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞIN
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Av. Mevlüt DUDU
CHP Hatay Milletvekili
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar