Skip Navigation Links

Civelek;'Termik Santraller Çevreyi Kirletiyor'

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, termik santrallerin çevreyi kirlettiğini belirtti.

Gündem   A+a-


BELEDİYE MECLİSİ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI CİVELEK:
TERMİK SANTRALLER ÇEVREYİ KİRLETİYOR
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, termik santrallerin çevreyi kirlettiğini belirtti.
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Civelek başkanlığında toplandı.
Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.
Belediye Meclis toplantısında, bölgemize yapılması planlanan termik santraller gündem oluşturdu.

 
Gündem öncesi gündem dışı konuşan Civelek, çevreye karşı her zaman duyarlı olduklarını belirterek,”Binlerce ton kömürü işleyen termik santrallerin çevreyi kirletecek, deniz suyunda ısınmalara neden olarak, denizdeki ekolojik yaşam dengesini bozacaktır. Denizler insanlık için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Güneş ve rüzgar açısından zengin bir potansiyele sahip olan ülkemizde, bu iki enerji kaynağından en üst düzeyde yararlanılması daha doğru olacaktır”dedi.
 
 Civelek, “Çevreyi kirletmeden enerji üretmek Türkiye için ve bütün dünya için yaşamsal önemdedir. Artık dünyada gelişmiş ülkelerde nükleer ve termik santrallerden vazgeçilmektedir. Bu termik ve nükleer santralleri bizim gibi gelişmekte olan ülkelere yüklüyorlar. Çevrenin korunması konusunda dikkatli olmazsak bizden sonraki nesiller bizi eleştirecekler. Çevreyi kaybedersek yarın çocuklarımız yaşayamaz” diye konuştu.
 
 Gündem dışı konuşmalardan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclis toplantısında, gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:
Denizciler-Bekbele müşterek kollektör hattı arıtma tesisinin yapım işi ile ilgili olarak Denizciler Belediye Başkanı Esabil SOYDAN’a Belediye Meclisimizce yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.
Denizciler-Bekbele müşterek kollektör hattı arıtma tesisinin yapım işi ile ilgili olarak Bekbele Belediye Başkanı B.Bestami BİLGİLİ’ye Belediye Meclisimizce yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.
Belediye Meclisi, 1 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.
 
 
 

Civelek;
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet