Skip Navigation Links

Hatay şahlandı gücümüzü katladık..

Hatay'ın Şampiyonları 2012’ödül töreni, Bakan Ergin veVali Lekesiz’in de katılımı ile Anemon Otel’de gerçekleşti.

Gündem   A+a-


VERGİ ÖDÜL TÖRENİ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Hatay şahlandı gücümüzü katladık..
 
Vergi Haftası çerçevesinde düzenlenen ‘Hatay'ın Şampiyonları 2012’ödül töreni, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in de katılımı ile Anemon Otel’de gerçekleşti.
Törende ilk olarak 2012 Beyan Dönemi Kurumlar Vergisi Rekortmenlerinde ilk sırayı Özbuğday Tarım İşletmeleri ve Tohumculuk A.Ş. ikinci sırayı, Nursan Metalurji Endüstrisi A.Ş., üçüncülüğü Antuan Makzume Uluslar arası Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. dördüncülüğü Befasa Silvernet İskenderun Çelik Tozu Geri Dönüşüm A.Ş, beşinciliği ise Hatay Has Otomotiv Ticaret A.Ş., aldı. Firmalara plaketlerini Adalet Bakanı Sadullah Ergin takdim etti.

 

 
 
 Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, E.Ayhan Tosyalı, M.Fatih Tosyalı, iş adamı Recep Atakaş, Alfrado Antonio Makzume yıllık gelir vergisi rekortmenleri olurken, ödüllerini Hatay Valisi Celalettin Lekesiz verdi. 2012 yılında en çok ihracat yapan firmalar ise, Tosyalı Dış Ticaret, İsdemir veNursan A.Ş oldu. Tosyalı Dış Ticaret adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İsdemir adına Coşkun Okutan, Nursan A.Ş. adına İlyas Keleş ödüllerini AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın elinden aldılar.
 
 
 
 2012 yılında en çok yatırım yapan ilk üç mükellefte ise ilk sırayı Egemer Elektrik Üretim A.Ş., ikinciliği, Limak İskenderun Uluslar arası Liman İşletmeciliği, üçüncülüğü ise, Delta Rubis Tic. Ve San. A.Ş. aldı. Firmalara plaketlerini Adalet Bakanı Sadullah Ergin takdim etti. 2012 yılında en çok istihdam sağlayan kurumlar ise, İsdemir, Grup Akademi Ceylan Sağlık Hizmetleri ve Ekinciler Demir ve Çelik A.Ş. oldu.
Vergi Haftası tanıtım filminin sunumu ile başlayan törende konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ülkemizdeki olumlu gelişmeler ve ilimizde devam eden yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.
 

 
 
 
 2002 yılında milli gelirimiz 230 milyar dolar iken, bugün 3 kat artışla 742 milyar dolara geldiğini ifade eden Bakan Ergin, ‘Eksiklerimiz ve iyileştirmemiz gereken koşullar var elbette, bunları ortadan kaldırıp siz müteşebbislerin işlerini kolaylaştıracak çalışmalar yapılıyor. Türkiye’de olan ya da yurt dışından gelen yatırımcının karşılaştığı zorluklar ve sorunlar masaya yatırıldı. Bütün bu sorunlar kalem kalem belirlendi, her Bakanlığa kendi ev ödevi taksim edildi. Yaşadığınız tüm sıkıntılarla mücadele derek taş üzerine taş koyuyorsunuz.Tüm bunları görünce sizleri bir kez daha kutlayasım geliyor.’dedi.
 
2002 ve 2012 yılları arasındaki gelişmelere de değinen Bakan Ergin, 10 yıl içinde ihracaatımızın 36 milyar dolardan 152.5 milyar dolara geldiğini, 2002 de IMF’ye olan 23.5 milyar dolar borcun ödendiğini, 400 milyar dolara indiğini, Mayıs ayında tamamen bitirileceğini ve IMF’ye 5 milyar dolarlık kredi açtıklarını, Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 27.5 milyar dolardan 125 milyar dolara çıktığını, kamu çalışanlarından zorunlu tasarruf adı altında kesilen para miktarının 13.5 milyar TL olduğunu ve bu paranın hak sahiplerine ödendiğini, konut edindirme yardımının da 3.5 milyar TL.olduğunu ve bunun da hak sahiplerine ödendiğini söyledi.
 

 
-Ülkemizdeki İstikrar Devam Ediyor-
 
Bakan Ergin, dünyada ve bölgemizde çok önemli kırılmaların, ekonomik krizlerin, sosyal buhranların yaşanmasına karşın Türkiye'nin bütün bu çalkantıların içerisinde önemli bir barış, huzur, istikrar ve gelişme trendini devam ettirdiğini kaydederek, ‘2012 yılının Ekim ayı itibariyle Euro bölgesindeki ülkelerin işsizlik ortalaması yüzde 11,7 iken Ekim 2012 de Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 9,1 idi ve daha sonra daha da düştü. Türkiye şuan itibariyle Avrupa Birliği içerisinde olan 15 AB üyesi ülkeden daha iyi durumda. 2012 yılı sonu itibarıyla enflasyon oranı yüzde 6,2 olarak gerçekleşti. Bu oran 1968 yılından bu yana Türkiye’nin gördüğü en düşük enflasyon oranı. Türkiye hem üretimini arttırıyor, milli gelirini, ihracatını arttırıyor hem de enflasyon oranlarını aşağıya indiriyor. Bu ekonomideki sıhhatin önemli bir işareti. Bu bir rekor bizim açımızdan.’ diye konuştu.
 

 
İlimizde devam eden projelere de değinen Bakan Ergin, Antakya-Reyhanlı, Antakya-Samandağ, Reyhanlı-Kırıkhan, Antakya-Yayladağı, Antakya-İskenderun, İskenderun-Arsuz bölünmüş yollarında, havaalanında, Samandağ Barajı, Reyhanlı Barajı, Amik-Afrin, Menzelet, Kılavuzlu ve Tahtaköprü Barajları üzerinde yapılacak olan sulama işinde, İskenderun Limanı, Amanos Tüneli projesi, Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi, Antakya Kalesi ve Surları’nda şu ana kadar yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
-Bir Ülkenin Gücüne Güç Katabilmesi İçin Girişimci Sayısının Artırılması Gerekir-
 
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz de, hemen her konunun adeta uluslararası boyut kazandığı bir dünyada, bir ilin ve ülkenin içine kapanmak suretiyle üretim kapasitesini, ekonomik ve kültürel performansını artırabilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, ‘Bir ülkenin gücüne güç katabilmesi için girişimci sayısının artırılması gerektiğini geldiğimiz noktada çok iyi öğrendik.’ dedi.
 
Lekesiz, bir ülkede iş kurabilmenin kolay olmasının, taşınır ve taşınmaz malların ürün ve hizmetlerin alınıp satılmasının kolay olmasının, girişimci yetişmesinde ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasında fevkalade önemli olduğunu da vurgulayarak, ‘Ülkemizde, yatırımcı müracaat ettiğinde adeta onun anahtar teslimi denilebilecek şartta ve olgunlukta hizmetin verilebilmesine ilişkin çalışmalar var, bir kısmı hayata geçti bir kısmı projelendiriliyor ve çalışmaları devam ediyor. İlimizde de yatırım ve destek ofisleri dediğimiz birimler kuruldu, yatırımcının müracaatı üzerine hemen her kurumdaki işleri onların adına takip edip bir an evvel sonuçlandırılabilmesi için hizmet veriyorlar.’ şeklinde konuştu.
 
Girişimcilerimizin güçlerini sermayelerinin büyüklüğünden değil, projelerinin büyüklüğünden aldığını ifade eden Lekesiz, ‘Onlar doğru olan işleri yapıyorlar. Girişimci ruhları ile adeta avuçladıkları toprağı altına çeviriyorlar. Dolayısı ile girişimcilerimizin ilimiz ve ülkemiz için değerli olduğunu bir kez daha paylaşmak istiyorum. Çelik gibi bir birliktelikle ilimizi ve ülkemizi gıpta edilen, imrenilen bir noktaya taşımaya devam edeceğiz.’ diye konuştu.
 
Lekesiz, komşumuz Suriye’de yaşanan olumsuzluklara rağmen Şubat ayı ihracat artışında ilimizin Türkiye birincisi olduğunu, 2012 yılında da Türkiye’nin toplam vergi gelirlerine yaptığı katkı açısından da 8. sırada olduğunu sözlerine ekledi.
 
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca da, kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu güzel geceyi onurlandıran başta Bakanımız Sayın Ergin olmak üzere tüm konuklara teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından; 2012 yılı beyan döneminde kurumlar vergisi rekortmeni ve gelir vergisi rekortmeni 25 işadamına, yine aynı dönemde en çok ihracat ve yatırım yapan, istihdam sağlayan firma ve mükelleflere plaketleri verilirken ayrıca Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi.
 
Törene, Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Orhan Karasayar, 2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Bakan Vekili Serdar Güven, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H.Salih Güder, Hatay Barosu Başkanı Av.A.Sinan Akgöl, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb.Mustafa Başoğlu, iş dünyasının, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hatay şahlandı gücümüzü katladık..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet