Skip Navigation Links

Mecliste de Termik Tartışması!!!

İskenderun Belediye Meclisi, 01 Mart 2013 tarihinde Meclis Başkanvekili Özer Çağşar başkanlığında toplandı.

Politika   A+a-

İki gündem maddesini görüşmek üzere toplanan mecliste yine gündem dışı konuşmalar gündemi belirlerken, MHP Grubu Garip Şandır ve Yusuf Deveci meclis oturumuna katılmadı.

Son dönemlerde her toplantının ana gündem maddesini oluşturan Tosyalı ve Atakaş gruplarına ait termik santral yatırımlarına tepkiler, İskenderun Belediye Meclisi’nin gündem dışı konuşmalarında da yerini aldı.

Önümüzdeki hafta kutlanacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediye meclisinin tek kadın üyesi AK Parti’li Canan Kahraman’a çiçek takdim eden CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan, kadınların siyasetteki varlıklarının önemli olduğuna vurgu yaptı.

CHP Grubunun jestine teşekkür eden Canan Kahraman, önümüzdeki yıllarda belediye meclisinde daha çok kadın üye görmek dileğini dile getirdi.

CHP’li meclis Üyesi Mustafa Özen’in gündeme getirdiği termik santraller konusunda cevap hakkı doğduğunu belirterek konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten, termik santral yatırımlarının devletin enerji politikasıyla izne tabi olduğunu belirterek, demokrasi çerçevesinde herkesin tepkisini gösterebileceğini belirtirken, sosyalist ülkeler Rusya ve Çin’de de çokça termik santraller bulunduğunu hatırlattı.

CHP’li eski meclis üyesi Avukat Bülent Akbay’ın bir gazeteye verdiği demeçte AK Parti grubuna yönelik suçlayıcı ifadelerine tepki gösteren Doğan Erten, AK Parti grubunun kamu menfaati olan her işe lehte oy verdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

Belediye seçimleri yaklaşıyor, bir takım arkadaşlarımız İskenderun’da yaşayan insanları birbirimize düşürmek anlamında “AK Parti 4 yıldır bu mecliste her şeyin önüne set çekti” diyor. Ben bunu sizin vicdanlarınıza bırakıyorum. Sadece bize değil bazı CHP’li arkadaşlarımıza da sosyal anlayışı anlamayanlar diye arkadaşlarımıza da hakaret ediyor. Bizim İskenderun halkından özür dilememizi istiyor. Bizler meclise seçilen insanlarız ne olursa olsun her türlü protestomuzu mikrofonu elimize alır konuşuruz.”

 

CHP’li Meclis Üyesi Ali Çıtanak ise apayrı bir gündem konusunu dile getirerek şöyle konuştu: “Gündemimiz günden güne değişiyor. Yaklaşık 3 yıldan beri kentsel dönüşümün devam ettiği söyleniyor. Buna karşılık bizlerde bir komisyon kurulmasını talep ettik. Bu konunun takipçisi olacak mıyız? olmayacak mıyız? Yaklaşık 1 yıl sonra seçim var hizmetleri hep beraber veriyoruz. Hepimiz birbirimize karşı inandırıcı olmamız lazım. Birçok taksici arkadaşlarımızın mağduriyetleri var. Bununla ilgili çalışmaların olması lazım. “

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet