Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Reyhanlı Belediye Başkanından Okul Öncesi Eğitime 100 Bin TL Destek

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler 100’er Bin TL katkı sağladılar.

Gündem   A+a-

Reyhanlı Belediye Başkanından Okul Öncesi Eğitime 100 Bin TL Destek
 
 
 
 
 
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler Milli Eğitim Bakanlığı ve UNISEF işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında, 100’er Bin TL katkı sağladılar. Proje kapsamında Reyhanlı’da, 2-5 yaş arası çocuklara okul öncesi eğitim verilecek.
 
 
 
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Türkiye'deki 2-5 yaş arası çocukları okul öncesi eğitim ile okula hazırlamayı amaçlayan MEB ve UNISEF projesi kapsamında Reyhanlı'da yapılacak çalışma için Kaymakamlık ve Belediye olarak 100'er BİN TL katkı sağladıklarını söyledi. Okul öncesi eğitim öncesindeki yüzde 5 olan oranın yüzde 90-100'e çekmeyi hedeflediklerini belirten Şanverdi, projeyle köy ve mahallelerde eğitim verileceğini, hatta bazı köylere konteynır okul yapılacağını ve aynı zamanda anne baba ile çocukların eğitiminin sağlanacağını kaydetti.
 
 
KÖYLERE GEZİCİ TIR
 
 
Eğitimin insanların ayağına kadar gidilerek yapılacağından söz eden Başkanımız, gezici TIR hazırlanacağını ve tüm köylere gönderilerek herkese yetişmeyi hedeflediklerini belirtti. Eğitimin önemine değinen Şanverdi "Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi projesine büyük önem veriyoruz. En kısa zamanda başlayacak bu eğitimle ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.
 
 
HERKES DESTEK OLSUN
 
 
Kaymakamlık ve Belediyeden 100'er bin lira katkı verilen okul öncesi eğitime vatandaşlarında destek olmaları isteyen Başkan şöyle dedi; "2-5 yaş arası tüm çocukları eğitmek, geleceğe hazırlamak, onları vatanına milletine bağlı ve bilinçli, bilgili birey olarak ülkeye kazandırmak için başlattığımız okul öncesi eğitimi güçlendirme kampanyasına herkes dahil olsun. Eğitim her çocuğun hakkıdır. Her çocuğun kaliteli eğitime ulaşma hakkı vardır. Yetişkinler çocukları eğitmekle yükümlüdür. Erken çocukluk eğitiminin bireyin tüm hayatında olumlu kalıcı etkileri vardır."

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş