Skip Navigation Links

Ergin'den anayasa için 'beyan' çağrısı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK tarafından düzenlenen 'Yargıda Durum Analizi Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmadan sonra sorul

Gündem   A+a-

Ergin’den anayasa için ‘beyan’ çağrısı  
Adalet Bakanı Sadullah Ergin soruları yanıtladı
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK tarafından düzenlenen “Yargıda Durum Analizi Değerlendirme Toplantısı”nın açılışında yaptığı konuşmadan sonra soruları yanıtladı.  
Ergin, Türkiye genelinde yapılan toplantıların sonuçlarının değerlendirileceğini, çıkan sonuçların kanun tasarısıyla TBMM’ye taşınacağını söyledi. Ergin, önümüzdeki süreçte olacakları şöyle özetledi: 
YAPILACAK DÜZENLEMELER 
Yeni hakim, savcı kadroları ile beraber yargımızın, ilk derece mahkemelerimizin güçlendirilmesi söz konusu yüksek yargıda bekleyen dosyaların bekleme sürelerini kısaltıyoruz. Yargıya girecek işleri azaltacak tedbirlerimiz var. Kamu kurumlarının adeta otomatik pilota bağladığı temyiz uygulamalarına son verecek ve uygulayıcılara takdir hakkı getiren yeni düzenlemeyi bir hafta on gün içerisinde Maliye Bakanlığımızca yapılacak.  
DENİZ FENERİ 
(Savcılara baskı iddiasıyla ilgili soru üzerine) Baskıyla karşılaştığını düşünen arkadaşımızın bunu somutlaştırması lazım. Soyut bir takım değerlendirmelerle olmaz. Yürütmeden kaynaklı en ufak bir aksaklık olmadığını düşünüyorum. Kendilerinin somut bir tespiti varsa paylaşabilirler.  
YENİ ANAYASA 
A partisi sözcüsü şunu söyledi, B partisi bunu söyledi’ gibi birbirimizin sözleri üzerinden yeni anayasa çalışma sürecini sıkıntıya sokacak beyanlardan kaçınmamız gerekir. Ortaya bir hedef konuldu. Türkiye’nin artık bir darbe anayasasıyla adının anılması yanlış bir durum. Ve Türkiye bunu hak etmiyor. Biz kenetlendik yeni bir anayasayı inşallah makul bir sürede yapma noktasında son derece yüksek bir arzuya sahibiz. Bu anlamda günü birlik karşılıklı bir takım diyaloglarla bu sürece zarar verecek beyanlardan herkesin kaçınmasını öneriyorum. Şahsen biz bu tür diyaloglardan kaçınacağız, özen göstereceğiz. Bu sürece gözümüz gibi bakacağız. Bu sürece herhangi bir zafiyet gelmesin diye hepimizin buna dikkat etmesi gerekir. 
İMRALI İLE GÖRÜŞME 
İhtiyaç olduğunda devletin kurumları ülkenin güvenliği için, ülkenin, milletimizin selameti için gerekli gördükleri her türlü çalışmayı yaparlar. Bu kurumların varoluş amacı da budur zaten. 
TUTUKLU VEKİLLERE İZİN FORMÜLÜ 
Bunlar ortaya atılabilir, konuşulabilir. Ama bunlar içerisinde tartışmalardan sonra fayda mülahaza edilenler önümüze gelecektir. O gelenlere bakacağız.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet