Skip Navigation Links

Hatay’da Yeşil Dönüşüm Projesi Başladı

Büyükşehir, Vatandaşlara Fide Dağıttı

Hatay’da Yeşil Dönüşüm Projesi Başladı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğ’ana Kadın Kooperatifi, Çukurova Fidecilik ve Kartal Kimya iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yeşil Dönüşüm" projesiyle daha yeşil ve yaşanabilir bir Hatay için bugün yapılan lansmanla birlikte ilk adım atıldı.
 
HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından il genelinde konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.
 
“ESTETİK VE EKOLOJİK AÇIDAN ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİZ”
 
HBB Başkanı Mehmet Öntürk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Hatay'ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. İş birliği yaptığımız paydaşlarımızla birlikte şehrimizin çehresini değiştirerek sürdürülebilir bir çevre oluşturmayı amaçlıyoruz. Hem estetik hem de ekolojik açıdan önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum." dedi.
 
KARBON AYAK İZİ DÜŞÜRÜLECEK
 
HBB yetkilileri; toprakla buluşturulacak olan yüzbinlerce fide ve bitkilerin, karbon emilimi sağlayarak şehrin “karbon ayak izi”ni azaltmaya katkı sağlayacağını vurguladı.
 
Yerel iklim ve toprak koşulları göz önünde bulundurularak seçilen fide ve bitkilerin proje sürecinde düzenli bakım ve sulama ile sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümesi sağlanacak.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet